clanek-1

Dva góly Daniela Součka rozhodly o výhře nad Vyšehradem

06.02.2021, 11:00

FC Slavoj Vyšehrad

1:2

(0:0)

Přípravné zápasy 2020/2021 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Otáhal – Stropek, Egert (46. Košút), Alhassan – Šandera (60. Burda), Kulig – D. Procházka (60. Kříž), Černý (46. Hampl), Drobílek (60. Hezoučký), Zaradny – Vandas.

Sestava hosté:

Rada – Ayong, Piroch, Kovernikov – Souček, Doumbia, Koval' (46. Jeřábek), Barac (46. Houha) – Hadaščok (46. Sklenář), Buchvaldek – Fábry.

  • Branky: 81. Košút – 50. a 72. Souček. Rozhodčí: Krejsa – Vokoun, Doubrava. ŽK: Košút – Kovernikov. Střely na branku: 2:6.
Dukla dokázala v přátelském utkání zvítězit na hřišti Vyšehradu 2:1, když oba naše góly vstřelil obránce Daniel Souček. Další zápas náš čeká už v neděli v Plzni proti „béčku“ Viktorie.

Zápas na umělé trávě na Vyšehradě provázelo od prvních minut sněžení a déšť. Možná i proto se hrálo dlouho bez šancí. Jako první dostali míč do sítě domácí, ale jejich radost po pár vteřinách zhatil praporek pomezního rozhodčího.

Největší příležitost měla po půlhodině hry Dukla, která po faulu na Baraca zahrávala penaltu. Míč si na bílý puntík postavil Marek Fábry, ale gólman vystihl směr jeho střely a pokutový kop zneškodnil.

Do druhé půle nasadili naši trenéři trojici nových hráčů Houhu, Jeřábka a Sklenáře, kteří nahradili trio Barac, Koval‘, Hadaščok. A Dukla se viditelně zlepšila.

Hned po pěti minutách hry si odražený míč po centru Doumbii našel ve vápně Daniel Souček a přesně mířenou střelou otevřel skóre. Po gólu jsme měli navrch a přišly i další šance. Tutovku měl Fábry, ale zblízka ležícího brankáře nedokázal pokořit.

Trefil se znovu až Daniel Souček v 72. minutě, když zakončil přečíslení Dukly z druhé vlny krásným lobem. Vyšehrad stihl už jen snížit po standardní situaci ze strany, kterou hlavou za Radu umístil Tomáš Košút

Utkání jste mohli sledovat živě na internetovém streamu. Záznam najdete na stejném odkaze.

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý (Dukla Praha): „Jsem strašně naštvaný na náš výkon v první půli. Byli jsme lehkovážní, bez pohybu a nefungovala nám hra. S hráči si o tom budu muset promluvit. Ve druhém poločase jsme se zlepšili a bylo to znát. Začali jsme se dostávat do šancí a byli nebezpeční. Největší rozdíl byl v pohybu. Nechci se na nic vymlouvat, ale zápasu dnes nenahrávala umělka. Povrch byl hrozně rychlý a měli jsme kvůli tomu problémy v kombinaci.“