clanek-1

Jasné vítězství. Dukla sestřelila béčko Sparty čtyřmi góly

23.01.2021, 10:30

AC Sparta Praha B

1:4

(0:1)

Přípravné zápasy 2020/2021 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Kotek – Dudl, Frýdek, Gabriel, Gelashvili, Chervak, Jonáš, Novotný, Pudhorocký, Turyna, Tvaroh.
Náhradníci: Dao, Hucek, Konopásek, Okeke, Ryneš, Sejk, Szewieczek, Vácha.

Sestava hosté:

První poločas: Kinský – Ayong, Piroch, Kovernikov – Souček, Krunert, Barac, Lauko, Kozel – Hadaščok, Faleye.
Druhý poločas: Štovíček – Chlumecký, Fišl, Mentberger – Studnička, Doumbia, Koval‘, Ullman – Fábry, Sklenář, Šebrle.

  • Branky: 84. Hucek – 10. Faleye, 57. Fábry, 61. a 69. Ullman. ŽK: Šebrle (DUK). Rozhodčí: Severýn – Starý, Les.
Premiérový gól Sundaye Faleye, dvě trefy Ondřeje Ullmana a jeden zásah Marka Fábryho. Dukla ve druhém zápase Tipsport ligy nastřílela rezervě Sparty čtyři góly a došla si pro jasné vítězství.

Trenéři už před zápasem naplánovali, že do něj nasadí na každý poločas jinou jedenáctku hráčů, abych jich vytížili co nejvíce. Premiérový start po podpisu smlouvy zapsal záložník Jakub Barac, do druhé půle naskočil třeba i Petr Sklenář, který je v Dukle na testu.

Dukla měla v deštivém počasí více šancí. Tu první po přihrávce Krunerta Hadaščok, který v pádu trefil jen brankářovu nohu. Hned v 10. minutě ale po nejisté rozehrávce sparťanského brankáře Kotka našel Souček volného Sundaye Faleye, jenž zakončil přesně k tyči a vstřelil první gól v dresu Dukly.

Nigerijský útočník byl v první půli hodně vidět a mohl přidat i druhý zásah. Pěknou střelou placírkou však trefil břevno. Na druhé straně měl Kinský štěstí, že Turyna po nedorozumění v naší obraně těsně minul levou tyč. V závěru pak mladý brankář krotil prudkou střelu i s pomocí břevna.

Ve druhém poločase jsme brzy dokázali náskok navýšit. Marek Fábry se ujal v 57. minutě standardní situace zpoza vápna a jeho přízemní a navíc ještě tečovaná střela skončila až v síti. Hned za čtyři minuty vybojoval Šebrle ve vápně už skoro ztracený balon, přiťukl ho Ondřeji Ullmanovi a ten zvýšil už na 3:0 pro Duklu.

Šebrle byl aktivní, stejně jako Ondřej Ullman, jenž zakončil rychlý protiútok na bližší tyč a svým druhým gólem během osmi minut upravil už na 4:0. Sparta stihla jen snížit, když Zdeněk Hucek vybojoval ve skrumáži u našeho malého vápna míč a pokořil Šťovíčka.

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý (Dukla Praha): „Nebyli jsme spokojeni s prvním poločasem na Slavii, kde jsme se nedrželi principů naší hry. Úkolem pro dnešní utkání tak bylo, aby se obě naše jedenáctky těchto nastavení držely. To se povedlo. Ukázalo nám to i několik zajímavých individuálních výkonů a samozřejmě výsledek. Ten je cenný, protože porazit jakoukoliv Spartu je pro hráče povzbuzením. Myslím si, že zápas měl vysoké parametry. Sparta má v sestavě zajímavé hráče a hraje podobný fotbal jako my.“