clanek-1

Béčko Dukly dalo čtyři góly a zvítězilo nad Vltavínem

12.12.2020, 14:00

FK Dukla Praha B

4:2

(2:0)

Přípravné zápasy 2020/2021 B tým

Loko Vltavín

Sestava domácí:

Šťovíček – Bican (65. Varačka), Čížek (45. Matoušek), Kovernikov – Mládek, Jeřábek, Kozel, Lauko, Hrubeš – Šebrle (45. Varačka), Hodek (65. Šebrle).

Sestava hosté:

  • Branky Dukly: Hodek, Jeřábek, Varačka, Šebrle.
Zasloužené vítězství si připsal B-tým Dukly v přípravném utkání v Satalicích proti Vltavínu. Dukla dala v každém poločase dva góly a vyhrála 4:2.

V dalším přípravném zápase po přestávce zaviněné koronavirovou situací si béčko Dukly pozvalo na umělou trávu do Satalic účastníka skupiny A ČFL, FK Loko Vltavín. Rozpis všech přípravných duelů B-týmu najdete ZDE.

V první půli byla aktivnější Dukla, v první dvanáctiminutovce si vytvořila tři dobré příležitosti, ale ani agilní Hrubeš, ani Hodek je neproměnili.

Hosté se do první šance dostali ve 13. minutě, když útočník Pejša v pádu ze 13 metrů pálil vedle branky Dukly. Dukla dál držela otěže utkání v rukou, ale ani Hrubeš ani dorážející Jeřábek ve 22. minutě hostujícího brankáře ve svých gólových šancích nepřelstili.

Povedlo se to až ve 34. minutě Jakubu Hodkovi, který přihrávku Šebrleho od brankové čáry z malého vápna proměnil ve vedoucí gól Dukly. Dukla pokračovala v nápaditých rychlých kombinacích a výsledkem byla další branková příležitost Kozla v 39. min. a nastřelená tyč Hrubešem.

Když pak v posledních pěti minutách první půle při zakončení nadějných akcí nebyli úspěšní ani Hodek, Lauko, ani Šebrle, udělal gólovou tečku za první půlí v 45. minutě Jakub Jeřábek, který zakončoval do odkryté branky hostí ze 3 metrů po přihrávce Hrubeše po průniku od brankové čáry z pravé strany.

Do druhé půle vystřídala Dukla dva hráče, hosté také. Hostující tým zhustil zadní obranný val, z něhož se pokoušel vyrážet do brejků, ale v 55. minutě Matouš Varačka pěknou křížnou střelou z levé spojky z 19 metrů zvýšil na 3:0 pro Duklu. Hosté pak z brejku do otevřené obrany Dukly v 64. min. vstřelili Pejšou svůj první gól a snížili na 1:3. Dukla pak odpověděla dalším tlakem a několika nadějnými příležitostmi, ale ani Kozel ze 7 metrů, ani Hrubeš ze 16 metrů a ani dvakrát Šebrle ze 12 metrů své střely nedokázali dopravit za záda hostujícího brankáře.

Naopak hosté v 80. minutě nekompromisní střelou Myslivečka z 9 metrů po rychlém protiútoku snížili na 2:3.

Poslední tečku v zápase udělal výstavní střelou z trestného kopu z 22 metrů Štěpán Šebrle a stanovil konečné skóre zápasu v 83. minutě na 4:2 pro Duklu.