clanek-1

U18: Třetí výhra v sedmi dnech pro naši osmnáctku

03.10.2020, 10:00

FC Chomutov

1:7

(0:3)

7. kolo, Starší dorost U18 2020/2021

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Stránský – (80. Schejbal) – Fencl (C), Holický, Schreiner, Zrebňák, Jerečič, Folwarczny, Videman (46. Pliska), Čimpera (65. Havelka), Vymyslický (46. Gross), Rektor.

Sestava hosté:

Spilka – Rada, Suchan, Lóffler, Efenberk – Nikl (60. Horník), Krenciv (C) (46. Razetto), Kleček – Šátek (60. Šelicha), Pešan, Novotný (60. Tomek).

  • Branky: 12. Pešan, 18. Novotný, 22. Nikl, 63. Pešan, 70. Razetto, 75. Tomek, 77. Tomek – 83. Zrebňák (pen.)
Náš tým do 18 let se rozstřílel do dobré formy. Po středeční šestigólové nadílce Jablonci dali kluci Chomutovu na jeho hřišti dokonce branek sedm a zapsali třetí výhru během sedmi dnů.

Třetí utkání během sedmi dnů měla naše „osmnáctka“ pevně v rukou po většinu hry. Od úvodního hvizdu se míč pohyboval převážně na našich kopačkách a na půli domácích. První branku přinesla rychlá kombinace v křídelním prostoru po autovém vhazování, přihrávce do druhé vlny a chladnokrevném zakončení Pešana. Druhá branka přišla záhy ze stejného prostoru, tentokrát skrze individuální průnik Šátka a kvalitní výběr místa Novotného. Tříbrankový náskok zařídil klidným uklizením míče do sítě z prostoru penalty Nikl. 

V úvodu druhé půle Dukla mírně ubrala nohu z plynu. Potřebnou energii k prolomení obrany Chomutova opět navýšili střídající hráči. Z té nejprve těžil znovu Pešan a na něj v rychlém sledu navázali Razetto a Tomek (2x). Přes kvalitní výkon se nám nicméně opět nepodařilo udržet čisté konto. Nešťastný výběh brankáře Spilky vyústil v pokutový kop, který domácí střelou doprostřed brány zkušeně proměnili. 

Děkujeme FC Chomutov za konstruktivní projev hry i za nepříznivého stavu.