clanek-1

U18: V domácí premiéře jsme porazili Sokolov na penalty

29.08.2020, 10:15

FK Dukla Praha

3:2sn

(0:1)

2. kolo, Starší dorost U18 2020/2021

FK Baník Sokolov

Sestava domácí:

Bičiště – Nguyen (58. Rada), Suchan, Lóffler, Efenberk – Nikl (67. Herink), Krenciv (58. Razetto), Špatenka – Kasal, Tomek, Novotný (70. Rek).

Sestava hosté:

Gembický – Robausch, Poupě, Stařík (46. Múller), Šoustek, Friml, Peška, Hašek (68. Doležal), Čížek (Fečo), Švagr, Pluhař.

  • Branky: 59. Suchan, 71. Rek – 43. Robausch, 47. Robausch.
První domácí utkání nové sezóny se odehrálo za ideálního fotbalového počasí na hřišti TJ Suchdol Praha. Dramatický průběh vyústil v penaltový rozstřel, ze kterého vyšla vítězně Dukla.

První poločas měl poměrně stálý výraz – kompaktní střední blok hostujícího týmu a výrazná převaha Dukly v kombinaci. Tato převaha byla nicméně viditelná převážně ve středu pole, tudíž k jasnému ohrožení brány Sokolova nedošlo. Tento klid před oběma bránami trval až do 27 min utkání, kdy rychlá kombinace v křídelním prostoru vyústila v průnik Kasala do pokutového území, kde byl zastaven nedovoleným způsobem. Sám faulovaný bohužel z pokutového kopu trefil pouze tyč, a tudíž stav zůstal dál bez branek. 

Tlak Dukly pokračoval, nicméně vedení se ujali hosté v závěru první půle po hrubé chybě v rozehrávce domácího týmu. Druhý poločas začal pro domácí tak jak první skončil. Po dokonale provedeném rychlém protiútoku šli hosté do dvougólového vedení. 

Značná rána hráče naší osmnáctky nepoložila a opět si rychlou kombinační hrou vytvořili tlak. Touženou branku přinesl rohový kop, který nekompromisní hlavičkou proměnil Suchan. Kontaktní gól výrazně zvýšil naději na otočení utkání. Vyrovnání přišlo záhy po pohledné kombinaci vedené křídelním prostorem a zakončené Rekem do prázdné brány. Závěrečný dvacetiminutový tlak Dukly s velkými příležitostmi na vítěznou branku bohužel zůstal nevyužit, tudíž utkání vyústilo v penaltový rozstřel, ve kterém všichni střelci domácích byli úspěšní a Dukla vyhrála svou domácí premiéru. Děkujeme Sokolovu za náročné a kvalitní utkání.