clanek-1

U19: Stále bez ztráty bodu. V pražském derby jsme porazili Tempo

27.09.2020, 10:00

FC Tempo Praha

1:5

(0:3)

6. kolo, U19 - starší dorost A 2020/2021

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Štefan (70. Havlíček) – Kozojed, Helík (70. Ulman), Noll (55. Löffler), Fojt – Křenek (46. Hudec), Terentjev, Uhlíř – Novotný A., Klimt (46. Špatenka), Villaseca

  • Branky: 47. Rakušan – 5. Křenek, 23. Klimt, 24., 78. a 83. Adam Novotný.
Vítězná šňůra našeho nejstaršího dorostu pokračuje. U19 si připsala už šestou výhru v řadě, když v neděli vyhrála v pražském derby na hřišti Tempa. Zápas se kvůli dešti odehrál na umělé trávě. Dukla o svém triumfu rozhodla už v prvním poločase.

Prvních pět minut jsme se nepodívali díky aktivní hře domácích za polovinu hřiště, z první povedené akce se nám ale podařilo hned skórovat. Kozojed našel zpětnou přihrávkou Křenka, který nekompromisně zavěsil. 

Do poločasu jsme skórovali ještě dvakrát po obdobných akcích, kdy jsme se po dobrém presinku dvakrát dostali do samostatného nájezdu. První proměnil Martin Klimt střelou mezi nohy brankáře, o minutu později zakončil Adam Novotný placírkou k tyči. 

Po chybné „malé domů“ domácí dvě minuty po přestávce snížili a měli i další možnosti. Uklidňující čtvrtou branku vstřelil Adam Novotný po přihrávce Villacecy v 78. O pět minut později svou třetí brankou v utkání završil hattrick a uzavřel tak konečné skóre.

Hodnocení trenéra:

Tomáš Kulvajt (FK Dukla Praha): „Musím ocenit hru domácích, kteří určitě vzhledem k předvedenému výkonu nepatří na dno tabulky. Jejich aktivní napadání, agresivita a přímočarost nám zápas velmi znepříjemnily. Kvůli několika absencím jsme byli nuceni v sestavě improvizovat a třeba ve druhém poločase bylo na hřišti na různých postech šest klasických středopolařů a naopak nám chyběl klasický útočník. Přes množství kreativních hráčů nám díky tomu v některých pasážích kombinace paradoxně vázla. I přes vstřelené branky jsem nebyl hlavně první poločas spokojený i s naší aktivitou v pohybu bez míče, druhý poločas byl v tomto i díky střídáním lepší. Za vítězství jsme rádi, škoda jen zranění Tomáše Křenka a Kuby Štefana, která snad nebudou vážná.“