clanek-1

B-tým: Lepší efektivita a důraz rozhodly o výhře Liberce

11.10.2020, 10:15

FK Dukla Praha

0:4

(0:2)

8. kolo, ČFL skupina B muži B 2020/2021

FC Slovan Liberec B

Sestava domácí:

Šťovíček – Matoušek, Jakab, Kovernikov (59. Březina), An (59. Hrubeš), Studnička, Jeřábek, Trávníček (69. Palacios), Lauko (C) (59. Houha), Šebrle, Varačka (69. Hodek).

Sestava hosté:

Hasalík – Bína (82. Mečíř), Černický, Michal, Kosek – Yuzvak (77. Daněk), Barac (71. Kim), Kazda (C) (82. Gembický), Knobloch (Polyák) - Csáno, Šulc.

  • Branky: 43. Csáno (pen.), 45. Šulc, 71. Csáno, 90. Polyak. ŽK: Houha – Michal. Rozhodčí: Vít - Opočenský, Tryzna.
Dobrý herní projev, ale špatná efektivita a nakonec i krutá porážka. B-tým Dukly Praha dostal doma v 8. kole ČFL od libereckého „béčka“ čtyři branky, přestože sám měl spoustu příležitostí.

Hosté v rozestavení 4-4-2 až do 35. minuty branku Dukly ohrožovali spíše platonicky, Dukla si do té doby vytvořila čtyři gólové příležitosti.

Nejprve ve druhé minutě po kombinaci Lauko – Šebrle se po kolmé přihrávce dostal do zakončení An, který v levé spojce z 15 metrů sám proti vybíhajícímu brankáři Hasalíkovi vystřelil vedle hostující branky.

V 11. minutě střílel nebezpečně z pravé spojky z 24 metrů Jeřábek, ale křížná přízemní ostrá střela skončila metr vedle hostující branky.

Do další gólové příležitosti se Dukla dostala ve 22. minutě, po kombinaci Šťovíček – Jakab – Trávníček – Lauko – Studnička, který našel v pravém křídle Ana, ten si navedl míč do pravé spojky a ze 13 metrů vystřelil prudkou nebezpečnou křížnou střelu, ale hostující brankář stačil jeho gólovou střelu vyrazit na roh.

V další gólové příležitosti se ocitl v 32. minutě Šebrle, když po nákopu Šťovíčka za linii obrany Liberce odvrátil hostující stoper Černický jen k Anovi, který našel uprostřed hřiště hbitého Šebrleho, který po narážečce se Studničkou zakončoval v další gólové příležitosti z voleje z hranice velkého vápna jen těsně nad hostující branku.

Když pak o půldruhé minuty později po kombinaci Lauko – Jeřábek – Studnička – Šebrle našel Šebrle v levé spojce Varačku, jehož střelu po zemi ze 14 metrů stačil hostující brankář vykopnout, přečkali hosté i čtvrtou brankovou příležitost Dukly.

A tak, když dukláci "urazili" fotbalového pánaboha, vypracovali si v posledních deseti minutách také hosté svoje příležitosti.

V 36. minutě hosté po rohovém kopu z pravé strany zahrávaném záložníkem Baracem na přetaženou levou stranu, odkud vrátil míč do vápna levý útočník Šulc, na jehož centr si naběhl levý obránce na bližší tyč a z 8 metrů prudkou hlavičkou nastřelil tyč Šťovíčkovy branky.

Po tomto prvním varování hostí přišlo druhé varování o tři minuty později, když po trestném kopu z poloviny hřiště poslal křížný pas doleva stoper Černický na nabíhajícího levého útočníka Šulce, jehož první centr sice obrana Dukly odvrátila, ale jen k hráči Liberce Michalovi, který opět kolmým míčem našel levého útočníka Šulce, jehož centrovaný míč z levé strany zakončoval ze 7 metrů útočník Liberce Csáno, naštěstí pro Duklu metr vedle.

Nakonec se hosté přeci jenom do půle radovali, a to ve 43. minutě, když po zbytečném faulu obrany Dukly na hostujícího útočícího pravého záložníka Yuzvaka téměř na pravém okraji pokutového území u brankové čáry, zahrávali pokutový kop útočníkem Csánem k levé tyči a dostali se do vedení , 0:1.

Aby toho nebylo málo, po rozehrávce Dukly se míč dostal k hostujícímu brankáři Hasalíkovi, po jehož dlouhém nákopu zakombinovali hosté po pravé straně pravým záložníkem Yuzvakem a pravým obráncem Bínou, který poslal ostrý přízemní centr na malé vápno, kde se ve 45. min. prosadil na vzdálené tyči levý útočník Šulc, 0:2.

Krutý poločasový výsledek pro Duklu hosty uklidnil. I když nejdříve zahrozila Dukla hned v začínající 47. minutě. To po ostrém centru Ana z pravého křídla míč proletěl malým vápnem hostí a ani dobíhající Studnička ani Varačka nebyli na správném místě "o pověstný fous" včas a nestačili již hostující branku ohrozit.

Hosté zahrozili v 48. minutě když z odraženého míče od obrany Dukly, se dostal k míči záložník Barac, který přihrál na nabíhajícího levého obránce Koska, jenž v gólové šanci z 8 metrů z levé spojky vystřelil křížnou ránu 9 metrů vedle.

V 52. minutě po autovém vhazování Dukly od pravého rohového praporku následovala kombinace Trávníček – Studnička, po jehož přetaženém centru na levou stranu vracel míč do vápna Lauko, ale Jeřábek na malém vápně nekrytý hostující obranou vystřelil jen lehce a nepřesně.

V 59. minutě Dukla vystřídala najednou trojici hráčů, ale byli to hosté, kteří se hned o půl minuty později dostali do gólové šance, když z pravé spojky ze 17 metrů hostující levý obránce Kosek po centru nastřelil ostrou ránou břevno duklácké branky.

V 65. minutě dal o sobě dvakrát vědět čerstvý Hrubeš v dresu Dukly. Nejprve si navedl míč do pravé spojky a z 23 metrů vystřelil prudkou ránu vedle a o půl minutky později po tom, co Trávníček zachytil rozehrávku hostí a našel Hrubeše v pravé spojce, se uvolnil přes levého stopera Michala a z 12 metrů prudce vystřelil umístěnou přízemní ránu k tyči, kterou ale hostující brankář Hasalík výborným zákrokem stačil vyrazit na roh.

V této fázi již Dukla zapomínala v útočné snaze myslet na obranu a hosté několikrát v přečíslení duklácké obrany hrozili z rychlých brejků, které ale nedotáhli do konce buď vlastní nepřesností nebo výbornými zákroky brankáře Šťovíčka.

V 69. minutě Dukla vystřídala další dvojici hráčů z lavičky, a o minutu později po zaváhání obrany po nepřesné "malé domů" vstřelil lehce hostující útočník Csáno svůj druhý gól a zvýšil z 9 metrů sám proti Šťovíčkovi na 0:3.

Hosté po té již Duklu nepustili do nebezpečných akcí, vyčkávali na své půli a vyráželi do rychlých brejků, zvláště po tom, co prostřídali a na hřiště přišla pětice čerstvých hráčů.

Za zmínku tak stojí ještě po přihrávce Hrubeše nebezpečně vypadající střela Houhy z 20 metrů, která skončila jen půl metru nad hostující brankou.

Konečnou tečku pak udělali ještě hosté v poslední minutě zápasu, když po centrovaném míči z pravé strany se prosadil ve vápně mezi obránci Dukly hostující Polyák a z 8 metrů upravil na konečných 0:4.

Dobře rozhodovala trojice rozhodčích Vít, Opočenský, Tryzna.