clanek-1

B-tým: Jeden gól nestačil, všechny body zůstaly ve Velvarech

03.10.2020, 15:00

TJ Slovan Velvary

3:1

(1:0)

7. kolo, ČFL skupina B muži B 2020/2021

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Měsíček – Valenta, Luong Nguen, Drozda, Chábera – Schneider (78. Ptáček), Tenkl (64. Peričevič), Havránek – Kafka (58. Moravec), Vopat (C), Stárek (78. Pihrt).

Sestava hosté:

Šťovíček – Čížek (46. An), Matoušek, Kovernikov, Varačka (46. Palacios), Jakab, Jeřábek, Mentberger (C), (46. Trávníček), Březina (69. Houha), Hrubeš, Hodek (46. Studnička).

  • Branky: 15. a 69. Vopat, 76. Moravec – 90+1. Hrubeš. ŽK: Tenkl, Chábera – Kovernikov, Studnička, Matoušek, Palacios, Rozhodčí: Nejedlo – Vokoun, Dohnal.
B-týmu se bohužel nepodařilo navázat na domácí triumf nad Ústím nad Orlicí a v rámci 7. kola ČFL podlehla Dukla ve Velvarech 1:3. Jediný náš gól vstřelil v závěru utkání Jiří Hrubeš.

Za domácí nastoupili v základní sestavě čtyři hráči, kteří ještě nedávno oblékali dres Dukly. Byli to kapitán L. Vopat, T. Tenkl, K. Schneider a B. Luong Nguyen. Nutno říci, že byli pro svůj tým oporami. Vopat dokonce vstřelil dvě branky.

Domácí v rozestavení 4-3-3 podporovaní v útočných aktivitách oběma krajními obránci rychlou kombinací v pohybu zatlačili Duklu na její polovinu a naše záloha a obrana měly plné nohy i ruce práce, aby akce domácích zastavily. 

První gólovou šanci si vypracovali domácí již v páté minutě, ale pravý útočník Kafka z 12 metrů hlavičkou přestřelil branku Dukly. Další příležitost zhatil domácím skluzem Kovernikov, když Kafka střílel z pěti metrů. V patnácté minutě se již domácí radovali, když po několika rohových kopech přímo z rohového kopu z levé strany domácí kapitán Vopat na bližší tyč vstřelil první branku utkání, 1:0.

Domácí pokračovali v rychlých kombinacích a v osmnácté minutě v další dobré příležitosti střední záložník Havránek nebezpečně střílel z pravé spojky ze 14 metrů, obrana Dukly ztečovala na roh.

Další hráč Dukly v domácím dresu, stoper Luong Nguen, pak pro rohovém kopu zatřásl břevnem Šťovíčkovy branky.

Dukla dala poprvé o sobě vědět gólovou šancí Varačky v 37. min., ale jeho teč centrovaného míče skončila nad brankou domácího brankáře Měsíčka.

Ve 40. minutě po faulu obrany Dukly na levého útočníka Stárka zahrávali domácí pokutový kop, ale naštěstí pro Duklu Vopat namířil jen do břevna duklácké branky.

Když pak domácí ani ve 43. minutě svoji gólovou příležitost pravým útočníkem Kafkou po autovém vhazování neproměnili a střela skončila půl metru vedle vinglu Šťovíčkovy branky, šlo se do kabin za jednogóloveho vedení domácích.

Do druhé půle Dukla vystřídala hned čtveřici hráčů a přeskupila řady. Dukla začala hrát aktivní fotbal a ukázala, že se také umí dostat na dostřel domácí branky. Ve 49. minutě v dobré gólové pozici po centru z pravé strany zakončoval An z šesti metrů vedle domácí branky.

Domácí hrozili z nebezpečných standardních situací a v 51. minutě musel Šťovíček v brance Dukly ukázat své kvality a vyrazil nebezpečnou střelu Schneidera. Když pak domácímu brankáři po střele Studničky z oblouku velkého vápna "vypomohl" stoper Drozda a střelu ztečoval na roh, domácí postupně vyrovnali hru a po samostatném průniku L. Vopata přes tři hráče Dukly v 69. minutě zvýšili na rozdíl dvou branek. Tím se zklidnili a opět kontrolovali vývoj utkání.

V 76. minutě po centru zleva a hlavičce útočníka Moravce u bližší tyče zvýšily Velvary už na 3:0 a s šancemi Dukly to vypadalo bledě. 

Nakonec se Dukla dočkala alespoň čestného úspěchu v poslední minutě. Po ostré střele Trávníčka z pravé spojky z 20 metrů domácí brankář stačil zareagovat jen vyražením na roh. Po jeho rozehrání a kombinaci Dukly po centru Ana zleva zakončil z malého vápna Hrubeš, 3:1.

Rozhodovala trojice rozhodčích Nejedlo, Vokoun, Dohnal.