clanek-1

B-tým: Dukla doma zabrala, dva ze tří gólů proti Ústí vstřelil Fábry

25.09.2020, 16:00

FK Dukla Praha

3:1

(0:0)

6. kolo, ČFL skupina B muži B 2020/2021

Jiskra Ústí nad Orlicí

Sestava domácí:

Kinský – Čížek, Fišl (C), Březina, Ullman (46. Šebrle), Jeřábek, Krunert (46. Hrubeš), Mentberger, An (62. Matoušek), Ayong (62. Villaseca), Hodek (46. Fábry).

Sestava hosté:

Jeřábek – Ptáček, Chleboun, Mikor, Langer – Lněnička – Mayer (62. Krátký), Špatenka, Falta, (62. Pinkava), Souček (C) – Voleský.

  • Branky: 51. a 53. Fábry, 67. Hrubeš – 75. Voleský. ŽK: Mentberger – Chleboun, Voleský, Mikor. Rozhodčí: Kubec – Langmajer, Kožár.
Béčko Dukly se po dvou porážkách dočkalo vítězství. V 6. kole ČFL doma porazilo Ústí nad Orlicí za stálého deště 3:1. Na vítězství se dvěma góly během dvou minut podílel Marek Fábry.

Hosté, na jejichž žádost se utkání předehrávalo už v pátek, nastoupili v rozestavení 4-1-4-1 a zhušťovali střed hřiště. Jako první si v desáté minutě vypracovali gólovou příležitost, ale Voleského střelu z 11 metrů Kinský v brance Dukly skvěle zneškodnil.

Když pak střelu středního záložníka Špatenky ve 24. minutě ze 22 metrů směřující do pravého vinglu opět výborným zákrokem Kinský stačil vyrazit, začala nabírat dech i Dukla a odpověděla gólovou šancí ve 30. minutě, kdy Mentberger z pravé spojky z 22 metrů proti vyběhnuvšímu brankáři Jeřábkovi se jej snažil přelobovat, ale brankář hostí jeho střelu stačil vystihnout a zneškodnit. 

Další gólová střela Mentbergera z 15 metrů v 36. minutě směřovala už už do branky hostí, ale na malém vápně zastoupil hostujícího brankáře jeden z obránců a stačil střelu vykopnout. V téže minutě po rohovém kopu pak hlavičkoval Fišl ze 7 metrů kousek vedle branky bezmocného hostujícího gólmana a ve 40. minutě z pravé spojky ze 12 metrů Ayong v gólové pozici pálil prudce jen podél hostující branky a navíc ve skluzu "dojíždějící" Ullman u levé tyče dojel o setinu vteřiny později. Následná střela Březiny z 35 metrů skončila kousek vedle pravého vinglu.

Do druhé půle domácí trenér Aleš Majer, podle předem stanoveného plánu s trenérem "A" týmu, vystřídal Krunerta, Ullmana a Hodka čerstvými Hrubešem, Šebrlem a Fábrym. Nutno říci, že čerství hráči přinesli "drajv" do hry Dukly a výsledkem byl rostoucí tlak a pěkné kombinační akce Dukly okořeněné třemi góly v sítí hostí v rozmezí čtvrthodinky mezi 51. a 67. minutou.

Nejprve však ve druhé půli musela obrana Dukly řešit dvě nebezpečné akce hostí, které "zneutralizoval" Kinský a Fišl.

V 51. minutě se Dukla dostala do vedení po zatažení míče Šebrlem a následné přihrávce na hranici velkého vápna na Fábryho, který střelou k tyči otevřel skóre utkání, 1:0.

V 53. minutě bylo ještě veseleji, když přihrávajícím byl Hrubeš a z malého vápna zakončoval opět Fábry, 2:0.

V 62. minutě vystřídali jak hosté, tak domácí po dvou hráčích. V mužstvu Dukly vystřídali Ayonga a Ana čerství Matoušek a Villaseca.

V 65. minutě při blokování střely hostujícícho Součka ve skluzu zahrál Mentberger neúmyslně rukou v pokutovém území, za což dostal žlutou kartu a navíc hosté kopali penaltu levým obráncem Langerem. Jeho levačka však zamířila do břevna Kinského branky.

Když pak v 67. minutě po přihrávce Fábryho "utažená" střela Hrubeše z pravé spojky z velkého vápna znamenala vedení 3:0, byla Dukla vítězství na dosah.

Dukla i nadále udávala tón zápasu, ale prudká střela Březiny v 73. minutě z levé strany ze 13 metrů po vyšachování obrany hostí ani Fábryho střela z 9 metrů z levé spojky z 87. minuty góly neznamenaly.

Hosté se prosadili hlavičkou útočníka Voleského v 75. minutě z malého vápna po centrovaném míči z trestného kopu z pravé strany zahrávaném levým obráncem Langerem, a snížili tak na konečných 3:1.

Dobře rozhodovala trojice rozhodčích Kubec, Langmajer a Kožár.