clanek-1

B-tým: zasloužená domácí prohra s Hradcem Králové

13.09.2020, 10:15
Jirny

FK Dukla Praha

1:6

(0:2)

4. kolo, ČFL skupina B muži B 2020/2021

FC Hradec Králové B

Sestava domácí:

Kinský – Matoušek, Fišl (C), Trávníček (58. Čížek), An (58. Březina), Jeřábek, Mentberger (58. Palacios), Studnička, Lauko (46. Hodek), Fábry, Hrubeš (58. Varačka).

Sestava hosté:

Mach – Finěk, Kosař, Locker – Chocholatý (70. Štěrba), Kejř (76. Zbořil), Vobejda (C), Sokol (48. Vozáb) - Samko, Bičiště (76. Zámečník), Doležal.

  • Branky: 63. Fábry – 30. Sokol, 43. Locker, 53. Vozáb, 56. Kejř, 77. Vobejda (pen.), 86. Samko.
Ve 4. kole skupiny B ČFL přivítala rezerva Dukly na domácím hřišti v Jirnech rezervu FC Hradec Králové. V zápase, v němž měli navrch hosté a po většinu zápasu kontrolovali jeho průběh, se v první půli dostali zaslouženě do dvougólového vedení, které po přestávce podpořili pokračováním ve výborném výkonu. Tomu odpovídalo i narůstající skóre, které se zastavilo na "tenisovém" výsledku 1:6, když za domácí jediný gól vstřelil za stavu 0:4 Fábry. Za rezervu Dukly poprvé nastoupil hostující devatenáctiletý talent An Jaejun.

Do utkání lépe a aktivněji vstoupili hosté. Jako první si příležitost ke vstřelení branky však vytvořili mladíci Dukly, ale hlavičku Mentbergera z malého vápna hostující brankář stačil vyrazit.

Hosté odpověděli ve 22. min. po rohovém kopu Kejře, když z bližšího malého vápna hlavičkoval nabíhající kapitán Vobejda, ale naštěstí pro Duklu mířil "jen" do tyče bezmocného Kinského. Dukla zareagovala o minutu později, ale Fábry v gólové šanci podél vybíhajícího brankáře ze 13 metrů mířil vedle hostující branky. 

Když pak po pěkném náběhu Lauka z levého křídla na pas Trávníčka stačil jeho střelu z otočky z 8 metrů ještě zblokovat vracející se stoper Kosař, začal se naplňovat osud duklácké rezervy, když v sílícím tlaku hostí trefil z levé spojky z 27 metrů levý vingl Kinského branky hostující levý záložník Sokol a dostal hosty do jednobrankového vedení, 0:1.

Hosté aktivní hrou nepustili Duklu do tlaku, výjimkou bylo v 35. minutě nastřelené břevno střelou z 22 metrů dukláckým záložníkem Jeřábkem. V sílící převaze si hosté vypracovali další dvě brankové příležitosti mezi 37. a 40. minutou, ale pravý záložník Chocholatý ve svých dvou příležitostech brankáře Kinského nepřekonal. Stejně se vedlo o dvě minuty později hostujícímu Sokolovi, který po chybě v rozehrávce Dukly střílel z hranice pokutového území jen těsně nad branku Dukly.

Hosté se přeci jenom ještě do přestávky druhého gólu dočkali, ve 43. minutě po nepřesnostech v obraně Dukly, když střelcem druhého gólu hostí byl levý obránce Locker, od kterého se odrazil z malého vápna odkopávaný míč, 0:2.

Do druhé půle Dukla vystřídala Lauka Hodkem, který přešel do útoku a do zálohy se z útoku přemístil Hrubeš. Hosté pak již ve 48. min. museli vystřídat zraněného Sokola Vozábem.

Hosté pokračovali ve "své" variabilní, nátlakové hře a již v 53. minutě přidali třetí gól do sítě Dukly Vozábem, který přešel přes obranu Dukly a sám proti brankáři Kinskému z 15 metrů zakončil a zvýšil na 0:3.

Otřesenou Duklu pak přibili hosté dalším hřebíčkem v 56. minutě po té, co vybojoval v souboji s obranou Dukly míč Samko, a zakončení z 11 metrů proti brankáři Kinskému nebyl pro středního záložníka Kejře žádný problém, 0:4.

Dukla i přes nepříznivý stav se snažila vstřelit alespoň čestný úspěch, ale po pasu Matouška Hrubeš sám proti hostujícímu brankáři Machovi ze 7 m zakončil vedle branky hostí.

Dukla pak zareagovala čtyřnásobným střídáním, když na hřiště přišli Varačka, Čížek, Palacios a Březina.

Výsledkem bylo oživení hry Dukly a v 63. min. vstřelení alespoň čestného úspěchu Fábrym, když nepřesnost v rozehrávce hostí vystihl Hodek a po jeho střele do tyče zakončoval dobíhající Fábry, 1:4.

Duklu vstřelený gól povzbudil a výsledkem byla místy vyrovnaná hra a gólová šance Dukly v 70. min., když po přihrávce Jeřábka postupoval sám na hostujícího vyběhnuvšího brankáře Macha záložník Dukly Studnička, přeloboval jej ze 14 metrů, ale stoper Kosař ve skluzu vykopl míč z brankové čáry do autu.

Hosté pak po sérii prostřídání v 70. a 76. minutě opět vyrovnali hru a získali mírnou převahu v poli. Snahu Dukly o případné zdramatizování utkání ukončil pokutový kop hostí v 77. min. , za faul obrany Dukly na útočníka Bičiště. Úspěšným exekutorem byl hostující kapitán Vobejda, 1:5.

Dukla se i přes nepříznivé skóre snažila o zmírnění porážky, ale ani Fábry v 79. minutě po uvolnění kličkou a následné střele z 11 metrů, ani Varačka v 82. minutě z 5 metrů po centru zleva od Březiny ve svých gólových šancích neuspěli.

Nakonec hosté zaokrouhlili počet vstřelených gólů na půltucet. Bylo to v 86. minutě po nedorozumění v obraně Dukly, když do prázdné branky zakončoval z 30 metrů Samko, 1:6.

S ohledem na průběh zápasu je vítězství hostů zcela zasloužené. Tým se představil jako kompaktní, rychlý a důrazný sladěný orchestr, který po většinu zápasu diktoval tempo utkání a kontroloval jeho průběh.

Velmi dobře rozhodovala trojice rozhodčích v čele s p. M. Patákem, s asistenty na čarách, pp. Hodkem a Fenclem.