clanek-1

B-tým poprvé doma a za tři body. Rozhodli střídající hráči

30.08.2020, 10:15
Jirny

FK Dukla Praha

4:1

(1:1)

2. kolo, ČFL skupina B muži B 2020/2021

FK Pardubice B

Sestava domácí:

Kinský – Čížek (78. Matoušek), Fišl (C), Březina – Ullman (46. Houha), Studnička, Jeřábek, Bin (65. Trávníček), Lauko (55. Varačka) – Hrubeš, Hodek (65. Palacios).

Sestava hosté:

Šmíd – Zukal, Kubart, Čihák – Formáček (71. Zelenka), Golčatovský, Jiroutek (C), Sychra, Kurka (86. Pitter) – Lee (84. Polívka), Boura.

  • Branky: 10. Studnička, 75. Palacios, 76. Jeřábek, 87. Houha – Lee. ŽK: Studnička – Jiroutek, Zelenka.
B-tým Dukly Praha ve druhém kole ČFL skupiny B na domácím hřišti v Jirnech přivítal hosty – B-tým FK Pardubice a zvítězil zaslouženě 4:1, po poločase 1:1. Nový trenér Aleš Majer tak zažil s „béčkem“ vítěznou premiéru.

Dukla vlétla do zápasu a výsledkem byla gólová šance již v 1. minutě, ale křížná střela Lauka z levé strany ze 13 metrů skončila podél branky půl metru vedle. Následné dva rohové kopy Dukly nezužitkovala, a v 8. minutě postupoval Lauko sám z levé strany na brankáře Šmída, ale místo střely zvolil ještě přihrávku na malé vápno na nabíhajícího Hodka, jemuž vracející se obránci stačili míč odkopnout na roh.

V 10. minutě po závaru před hostující brankou, když brankář stačil střelu Ullmana jen vyrazit před sebe a následný centr stačila hostující obrana odvrátil jen ke Štěpánu Studničkovi, který nekompromisně z 10 metrů vsítil první, důležitou branku zápasu, 1:0.

Když pak ani Lauko ve 12. minutě a ani Ullman v 17. minutě své dobré příležitosti neproměnili a ostrá střela Bina ze 16 metrů směřovala přímo do místa, kde byl připravený hostující brankář, a hlavička Fišla z 9 metrů po trestném kopu Dukly mířila vedle, začali získávat půdu pod nohama hosté.

Ve 27. minutě prudký centrovaný míč z pravého křídla pardubických proletěl skrz malé vápno Dukly, kde na něj nedosáhli nabíhající útočníci Pardubic, ve 28. minutě v gólové příležitosti vychytal Kinský střelu pardubického Kurky z 8 metrů a stejně tak dopadla ostrá střela hostujícího záložníka Golčatovského z 25 metrů.

Pardubičtí v této fázi převzali otěže zápasu, Dukla se snažila ohrozit branku hostí jen se střední vzdálenosti, jako např. v 35. min. Hrubeš, ale jeho střelu z 23 metrů hostující brankář Šmíd kryl.

Nakonec se přeci jenom hosté dočkali po zásluze vyrovnání ve 42. minnutě, kdy si útočník Lee navedl míč do prostoru pravé spojky a prudkou umístěnou střelou k tyči z 12 metrů nedal Kinskému v brance Dukly šanci, vyrovnáno 1:1.

Do druhého poločasu vystřídala Dukla Ullmana Houhou. Hosté nestřídali.

Hra z počátku druhé půle se odehrávala mezi pokutovými územími, řada soubojů končila oboustranně faulem. Jako první se ke střele ve druhů půli dostali hosté v 52. minutě, ale Kinský střelu hostujícího útočníka Lee z 18 metrů kryl. Dukla odpověděla v 54. minutě střelou Lauka z 23 metrů , která však skončila vedle hostující branky.

V 57. minutě si hosté vypracovali nadějnou střeleckou pozici, ale hostující kapitán Jiroutek ve skluzu z 5 metrů mířil vedle branky Dukly.

Stejně dopadl v 62. min. střelecký pokus záložníka Dukly Bina z 20 metrů.

V další sérii střídaní Dukla poslala na hřiště Trávníčka a Palaciose, když před tím již šel na hřiště Varačka. Nové síly pozitivně ovlivnily vývoj zápasu ve prospěch Dukly. Sice ještě v 66. min. Palacios nevyužil přečíslení hostující obrany a místo přihrávky na volného Hrubeše volil sólo akci, kterou hostující obrana zastavila, ale již v 75. min. William Palacios své předchozí zaváhání napravil a po přihrávce od Studničky sám proti hostujícímu brankáři nezaváhal a dostal Duklu do vedení 2:1.

Pardubickým pak již nepříznivě vyvíjející se zápas ubíral na psychických i fyzických silách a výsledkem byl gól na 3:1 v 76. minutě, který z voleje z 11 metrů vstřelil v těžké pozici Jakub Jeřábek, který si naběhl na centrovaný míč z trestného kopu zahrávaného Houhou.

Na závěrečnou dvanáctiminutovku nastoupil do obrany Dukly Matoušek. Hosté zahrozili v 79. minutě, když po centru z pravého křídla zakončoval ze 6 metrů levý záložník Kurka metr vedle duklácké branky.

Poslední slovo v zápase pak měla Dukla. Sice ještě v 85. minutě střelu Palaciose z pravé spojky z 13 metrů přes bránícího Čiháka stačil brankář Šmíd vytěsnit na roh, ale v 87. minutě poslední gólovou tečku v zápase udělal agilní Karel Houha, který po přihrávce Hrubeše, z levé spojky z 10 metrů s přehledem zakončil gólový účet zápasu, 4:1 pro Duklu.

Oboustranně svižný zápas velmi dobře řídila trojice rozhodčích Vychodil s asistenty Tesařem a Hrkalem.