clanek-1

Dukla se trápila v koncovce a v Ústí nad Labem těsně prohrála

22.05.2021, 15:00

FK Ústí nad Labem

1:0

(1:0)

25. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2020/2021

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Tvrdoň – Chodora, Brak, Bílek, Strada – Jiránek, Miskovič – Emmer (90. Jakš), Prošek, (74. Cantin), Čičovský (87. Hudec) – Koubek (74. Gollnack).

Sestava hosté:

Rada – Barac, Piroch, Kovernikov, Trávníček (83. Kozel) – Peterka, Krunert (62. Bin), Doumbia (76. Kott), Buchvaldek (62. Hadaščok) – Fábry (76. Ayong), Šebrle. 

  • Branky: 35. Jiránek. ŽK: Koubek, Miskovič, Tvrdoň, Jiránek – Fábry, Barac, Ayong, Piroch. Rozhodčí: Krejsa – Leška, Novák. Střely na bránu: 3:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:4. Držení míče (v procentech): 46:54.
  • Diváci: 456
Herní převaha, šance, nastřelená tyč. Gól ale Dukla v utkání 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Ústí nad Labem vsítit nedokázala a prohrála 0:1.

V základní sestavě dostal poprvé po svém příchodu do Dukly šanci krajní obránce Michal Trávníček. Další z beků Daniel Souček nemohl hrát kvůli karetnímu trestu, útočník Sunday Faleye zase chyběl ze zdravotních důvodů.

Zápas se rozjížděl hodně pomalu, na první vážnější ohrožení branky se čekalo přes dvacet minut. Postaral se o to útočník Fábry, který po zaváhání domácí obrany mohl jít sám na bránu. Ovšem doběhl ho obránce a Fábry ani pořádně nezakončil.

Slovenský forvard byl hodně vidět, bohužel pro Duklu se ale stal smolařem celého zápasu. Pálil totiž šance. Tu další po střele z oblasti penaltového puntíku, kde byl úplně sám a přestřelil. Zato na druhé straně napřáhl zpoza vápna Jonáš Jiránek a svoji střelu uklidil krásně k tyči. Rada na míč nedosáhl a ve 35. minutě jsme prohrávali 0:1.

Závěr poločasu patřil Dukle, která se tlačila za vyrovnáním. Dvakrát během dvou minut jsme k tomu měli velice blízko. Nejprve po přihrávce Fábryho střílel nádherně Buchvaldek a brankář Tvrdoň jeho ránu mířící pod břevno parádně vyrazil. Pak mohl svoji premiéru v základu ozdobit gólem Trávníček, který z úhlu napálil sražený balon po rohovém kopu do tyče.

Po deseti minutách ve druhé půli jsme přežili tutovku Ústí. Na svědomí ji měl Kovernikov, jenž si jako poslední hráč nechal sebrat míč a Čičovský po jeho chybě byl sám před Radou. Náš gólman ho však nadvakrát vychytal.

Dukla měla v ten moment ještě spoustu času minimálně na vyrovnání. Měla více ze hry, soupeře často přitlačila. Jenže gól nepřišel.

Nejblíže k němu měl dvakrát Marek Fábry, vždy po rohovém kopu. Ani v jednom případě však z malého vápna neprostřelil Tvrdoně nebo obránce na brankové čáře.

V Ústí jsme tak nenavázali na pět branek, které jsme soupeři nastříleli při startu jara na Julisce. Navíc jsme zaznamenali už čtvrtou porážku v řadě. 

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Zápas rozhodla koncovka. My jsme nezačali úplně dobře. Paradoxně jsme inkasovali gól poté, co jsme se dostali do tempa. O poločase jsme nestřídali, protože jsme klukům na hřišti věřili. Ve druhé půli nás nechala ve hře neproměněná šance soupeře, bohužel naše nekvalita v koncovce byla obrovská. Je to pro nás čtvrtá porážka v řadě, kterou beru na sebe. Chci se fanouškům omluvit. Chápu, že jim Dukla letos moc radosti nepřináší. Vytížili jsme v posledních zápasech více hráčů, abychom je viděli v akci. To byl důvod, proč jsme často nepostavili to nejsilnější.“