clanek-1

Z Hradce Králové vezeme těsnou porážku. O výsledku rozhodl už první poločas

08.05.2021, 15:45

FC Hradec Králové

2:1

(2:1)

23. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2020/2021

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Reichl – Mejdr, Donát, Leibl, Urma – Kodeš, Rada (88. Soukeník) – Prekop (83. Záviška), Dvořák, Vlkanova – Vašulín (72. Kateřiňák).

Sestava hosté:

Kinský – Souček, Piroch, Kovernikov, Chlumecký – Peterka, Buchvaldek (72. Bin), Krunert (85. Kozel) – Šebrle, Fábry (61. Ayong), Hadaščok (72. Barac).

  • Branky: 12. Prekop, 30. Dvořák – 26. Buchvaldek, ŽK: Urma, Vlkanova – Krunert, Šebrle, Peterka, Barac, Kovernikov. ČK: 47. Šebrle (DUK). Rozhodčí: Orel – Vlček, Lakomý. Střely na bránu: 5:3. Střely mimo: 9:1. Rohy: 7:4. Držení míče (v procentech): 55:45.
Dukla ve 23. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehla Hradci Králové na jeho hřišti 1:2. Proti vedoucímu týmu tabulky jsme v první půli po gólu Lukáše Buchvaldka dokázali vyrovnat nepříznivý stav, ale soupeř nám brzy znovu odskočil a skóre už se do konce utkání nezměnilo. Téměř celý druhý poločas jsme po vyloučení Štěpána Šebrleho dohrávali o deseti.

Hradci jsme v rámci ligy i přátelských zápasů podlehli poprvé od listopadu 2019. Vítězstvím si Votroci zajistili postup do nejvyšší soutěže. Dukla prohrála podruhé za sebou.

V prvním poločase se hrál z obou stran pěkný útočný fotbal. Už ve čtvrté minutě se k přímému kopu relativně daleko od vápna postavil Daniel Souček a parádní ránu kroutil do šibenice. Brankář Reichl se prolétl vzduchem a tak tak míč vyrazil.

Domácí otevřeli skóre ze své první větší šance. Běžela dvanáctá minuta, když Dvořák dloubl balon na Erika Prekopa, který se v oblasti penaltového puntíku rychle zorientoval a střelou k tyči překonal brankáře Kinského, který dostal přednost před Filipem Radou.

Hradec po gólu ožil a několikrát nás přitlačil. Prekop měl po sérii odrazů na malém vápně další příležitost, ale Kinský skvěle zasáhl. Dukla se z náporu brzy oklepala a dokázala vyrovnat. Peterka na půlce nastartoval Lukáše Buchvaldka, který prchal sám na hradeckou bránu a zakončoval ranou pod víko – 1:1.

Ovšem vyrovnaný stav vydržel jen čtyři minuty. Přesně po půl hodině hry nedokázala naše obrana odkopnout do bezpečí míč po rohu a Pavel Dvořák ho v pádu a z úhlu poslal za vyběhnutého Kinského.

Oba týmy se snažily být i nadále aktivní. V našem dresu na sebe několikrát svým dobrým pohybem a bojovností upozornil Šebrle, na druhé straně zapsal málem další branku Dvořák. Jeho sražená střela skončila těsně vedle.

Druhá půle už zdaleka tolik vzrušení nenabídla. Hodně ji ovlivnilo vyloučení Štěpána Šebrleho, který šel po faulu na půlce už ve 47. minutě za druhou žlutou kartu předčasně do sprch.

Šancí se od té doby urodilo jen minimum. Naši trenéři poslali na hřiště mimo jiné Karstena Ayonga, jenž se vrátil po zranění a postavil se za Fábryho na hrot útoku. Po jeho přiťuknutí Binovi jsme mohli také zahrozit, ze skrumáže v šestnáctce jsme ale žádné zakončení nevytěžili.

Ještě předtím zasahoval Kinský, když z dálky napřáhl Vlkanova. Mladý gólman robinsonádou míč lapil. Více už ani jedno z mužstev nestihlo.

Hodnocení trenéra:

Zdenko Frťala (Hradec Králové): „Užíváme si vítězství a postupu. Bylo za tím hodně práce. Tým jsme přebudovali a snažili se být vždy pokorní, skromní a mít úctu k soupeři. Druhý poločas byl dnes hlavně o zodpovědnosti. Jsem rád, že jsme to dotáhli do vítězného konce a můžeme slavit.“

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Minulé kolo proti Žižkovu jsme dostali těžký direkt, ale kluci před dnešním zápasem zvedli hlavy a bojovali. Jsem zklamaný z výsledku. Myslím si, že kdyby nepadla červená karta, tak jsme ve druhé půli soupeři zatápěli. Stála proti nám každopádně velká kvalita a já Hradci gratuluji k postupu.“