clanek-1

Dukla se v Líšni trápila a zapsala další porážku

14.04.2021, 16:30

SK Líšeň

3:0

(2:0)

18. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2020/2021

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Veselý – Bednář, Otrísal, Ševčík, Lutonský – Kučera – Minařík (74. Šteigl), Málek (88. Fall), Matocha (88. Szotkowski), Krška (83. Rolinek) – Silný (74. Zikl).

Sestava hosté:

Rada – Ayong, Peterka, Chlumecký – Souček, Doumbia, Barac (77. Ullman), Kovernikov (46. Trávníček) – Šebrle (46. Bin), Fábry (77. Fišl), Hadaščok (63. Kozel).

  • Branky: 9. Kučera, 29. Silný, 60. Kučera. ŽK: Krška – Kovernikov, Peterka, Souček. Rozhodčí: Matějček – Poživil, Černoevič. Střely na bránu: 6:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 1:3. Držení míče (v procentech): 44:56.
Ani v Líšni nedokázala Dukla zlomit výsledkové a herní trápení. V duelu 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY jsme na půdě soupeře prohráli 0:3, když jsme dva góly ztráceli už po poločase.

Dukla v Líšni vsadila na rozestavení 3-4-3. Vykartovaného Jiřího Pirocha nahradil ve středu obrany s kapitánskou páskou jinak záložník Jan Peterka, útočník Šebrle zase nastoupil v lize poprvé v základu.

Ovšem Dukle se zápas nepovedl.

Začátek duelu byl přitom jasně v naší režii a v prvních minutách jsme soupeři téměř nepůjčili míč. Šebrle měl ve vápně slušnou pozici a tvrdě pálil, ale balon namířil jen do blokujícího obránce.

Líšeň se v úvodu takřka nedostala za půlku, přesto v 9. minutě z první střely na bránu otevřela skóre. Po standardce si odražený míč našel v šestnáctce Jakub Kučera a přízemní střelou nedal Radovi šanci.

Dukla v zápase místy dominovala v držení míče, jenže na útočné polovině nic nebezpečného vymyslet nedokázala. V první půli (a nakonec i v celém zápase) jsme zaznamenali jen jednu střelu mezi tři tyče, o kterou se postaral z dálky Ayong.

Necelou minutu poté vyhráli domácí souboj ve středu hřiště, přenesli hru na křídlo a po centru zprava hlavičkoval vleže na malém vápně mezi Peterkou a Ayongem Jan Silný. Rada si v krkolomném zákroku na míč sáhl, ale zastavit ho nedokázal a prohrávali jsme 0:2.

Ve druhém poločase měl naši asi největší šanci střídající Trávníček, kterému do střelecké pozice posunul míč Bin. Trávníček ve vápně pálil křížem ke vzdálenější tyči, ale do jeho rány na poslední chvíli vložil nohu obránce a zblokoval ji na roh.

V ofenzivě jsme se ovšem jinak trápili a naše kombinační hra na soupeře neplatila. Líšeň naopak zápas v pohodě kontrolovala a přidala další gól. Peterka vzadu přihrával zpět na Radu, který zazmatkoval a o míč ho obral Silný. Všiml si ještě nabíhajícího Jakuba Kučery, jemuž nahrál na jednoduchou trefu do úplně prázdné brány.

Brankový rozdíl mohl být ještě vyšší. Rada v další šanci vyrazil míč jen do Silného, od kterého se naštěstí pro Duklu odrazil kousek vedle tyče. Z další akce pak tentýž hráč nastřelil břevno naší brány.

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý (Dukla Praha): „Porážka byla zasloužená. My jsme se bohužel vzdali a sotva vystřelili na bránu. Soupeř byl údernější a po zásluze jsme mu podlehli. Zase jsme udělali hloupé chyby, které Líšeň gólově potrestala. Mužstvo je bez energie. Dostali jsme se do velkého útlumu a potřebujeme hráče zmobilizovat.“