clanek-1

Dukla dotahovala marně. Varnsdorfu jsme o gól podlehli

10.04.2021, 16:30

FK Dukla Praha

1:2

(0:2)

17. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2020/2021

FK Varnsdorf

Sestava domácí:

Rada – Ayong, Piroch, Kovernikov (46. Fábry) – Souček (78. Trávníček), Peterka (46. Bin), Doumbia, Chlumecký – Kozel – Faleye (46. Barac), Buchvaldek (46. Hadaščok).

Sestava hosté:

A. Richter – M. Richter, Kouřil, Kazda (69. Lehoczki) – Rudnytskyy, Bláha, Kocourek (43. Schön), Heppner – Kubista, Ondráček (77. Macháček) – Šimon (69. Velich).

  • Branky: 58. Souček – 13. Doumbia (vlastní), 28. Kouřil. ŽK: Kovernikov, Rada, Chlumecký, Piroch – Ondráček. Rozhodčí: Nedvěd – Vaňkát, Vyhnanovský. Střely na bránu: 4:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:4. Držení míče (v procentech): 51:49.
Mizerný první poločas rozhodl. Dukla v něm doma proti Varnsdorfu dvakrát inkasovala a soupeřův náskok už dotáhnout nedokázala. Ve druhé půli jsme byli jasně aktivnější a dočkali se snížení po krásné brance Daniela Součka. Na body to ale nestačilo. Na Julisce jsme prohráli podruhé v této sezoně.

První půle určila ráz celého zápasu. Dukla si v ní nedokázala vytvořit ani jednu šanci a pustila soupeře na koně. Varnsdorf otevřel skóre ve 14. minutě, kdy střelu Martina Kouřila z přímého kopu nešťastně srazil mimo Radův dosah Mohamed Doumbia. Vlastní gól a prohrávali jsme 0:1.

Dukle nevycházela kombinace, ztrácela míče a chyběl jí pohyb. Když už se do náznaku šance řítil Doumbia, ve vápně ztratil rovnováhu a upadl.

Varnsdorf svůj náskok navýšil krátce před půlhodinou hry, kdy Doumbia, nešťastník první půle, fauloval ve vápně Kocourka a nařízenou penaltu proměnil Martin Kouřil. Balon poslal na střed, zatímco Rada skočil ke své pravé tyči.

Do druhého poločasu poslali naši trenéři do hry čtveřici nových hráčů – Fábryho, Bina, Barace a Hadaščoka, aby oživili mizernou ofenzivu. A Dukla hrála jako vyměněná.

Centr Bina mohl ve snížení přetavit Fábry, brankář Richter mu však reflexivním zákrokem zkazil radost. Aktivní Bin o chvilku později z dálky i pálil, ale obrana Varnsdorfu jeho ránu zablokovala.

Gól přišel v 58. minutě, kdy si Daniel Souček postavil míč na standardku z dvaceti metrů a parádní ranou potvrdil, že přímé kopy jsou jeho výstavní disciplínou. Míč poslal nechytatelně pro Richtera do šibenice a dal Dukle naději.

Pokračovali jsme v náporu a po faulu na Kozla, jehož ve vápně srazil gólman Richter, se mohla pískat penalta. Sudí ovšem rozpažil. Brankou neskočilo ani zakončení Bina z úhlu, které jen těsně minulo břevno.

Na poslední čtvrthodinu nastoupil do utkání také Michal Trávníček, jenž si tak odbyl premiéru v dresu Dukly. Jenže vyrovnání se on ani jeho spoluhráči už nedočkali.

Utkání jste mohli sledovat živě na internetovém streamu:

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý (Dukla Praha): „První poločas byla ostuda, za kterou nesu plnou zodpovědnost já. Chtěli jsme začít aktivně, ale soupeř byl jednoznačně lepší a dvěma chybami jsme mu dovolili jít do vedení. V kabině jsme si všichni do posledního hráče uvědomovali, že náš výkon je ostudný. Za druhou půli musím kluky pochválit, jen škoda, že jsme skóre nedokázali otočit. Jsem zklamaný. Faktem je, že v posledních zápasech na tom nejsme dobře pohybově.“