clanek-1

Dukla v Třinci dvěma góly v závěru vyválčila bod

03.04.2021, 16:30

FK Fotbal Třinec

2:2

(1:0)

16. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2020/2021

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Pastornický – Omasta, Gáč, Foltyn, Janoščín – Celba (71. Stáňa), Habusta, Samiec (75. Buneš) – Weber, Puchel (84. Javůrek) – Tijani (71. Attah).

Sestava hosté:

Kinský – Fišl (70. Ayong), Piroch, Kovernikov – Barac (61. Šebrle), Kozel (61. Bin), Doumbia, Peterka, Chlumecký – Hadaščok (70. Fábry), Faleye (61. Souček).

  • Branky: 15. Samiec, 60. Puchel – 86. Šebrle, 87. Omasta (vlastní). ŽK: Omasta, Habusta – Faleye, Fišl. Rozhodčí: Dubravský – Vodrážka, Slavíček. Střely na bránu: 11:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 9:5. Držení míče (v procentech): 51:49.
Už to vypadalo, že se z Třince vrátíme s prázdnou. Z prvního utkání po karanténě jsme ale nakonec po skvělém finiši vybojovali bod za remízu 2:2. Tu zařídili prvním ligovým gólem Štěpán Šebrle a s přispěním teče domácího hráče Jiří Piroch.

Dukla nastoupila v Třinci k prvnímu utkání od 8. března, kdy jsme doma deklasovali Ústí 5:0. Po koronaviru ještě nebyla část hráčů úplně fit a trenéři kvůli tomu měli trable při skládání sestavy. Premiéru v dukláckém dresu si nicméně odbyla naše zimní posila Jan Peterka, který odehrál celých devadesát minut.

V bojovném prvním poločase se příliš šancí neurodilo. Za Duklu byl v útoku hodně vidět Sunday Faleye, který ve třinácté minutě dostal míč za obranu a ve vápně spadl po souboji s brankářem Pastornickým. Chtěl penaltu, ta se ale nepískala.

Dvě minuty nato domácí za silné dešťové přeháňky otevřeli skóre. Chlumecký na hranici vlastního vápna míč odkopl nešťastně jen k Martinu Samiecovi, který skákavý balon napálil přesně k tyči a poslal Třinec do vedení.

Samiec měl ještě jednu šanci, s tou si však Kinský poradil. Dukle se v první půli v ofenzivě moc nedařilo. Za zmínku stojí snad jen přímý kop aktivního Faleye, který ale letěl pouze doprostřed brány.

Krátce po návratu z šaten mohl srovnat Kozel. Hadaščok se krásně po pravé straně protáhl až do šestnáctky a naservíroval Kozlovi tutovku na malé vápno, jenže ten s ní naložil mizerně a míč zblízka napálil nad.

Kinský se na druhé straně vyznamenal skvělým zákrokem proti zakončení Omasty, po chvíli ovšem podruhé kapituloval. Fišl dostal žlutou kartu za faul u našeho vápna, k přímému kopu se postavil Erik Puchel a parádní ranou poslal míč do sítě. 2:0 pro Třinec.

Ale Dukla se nevzdala. Hru oživili střídající hráči, hlavně Šebrle byl v ofenzivě aktivní. První příležitost měl v 82. minutě, kdy tvrdou ranou ze strany trefil jen boční síť. Za tři minuty už se radoval. Bin mu posunul balon na střelu, Štěpán Šebrle pálil v krkolomné pozici přes obránce a míč s pomocí vzdálenější tyče dopravil do brány. Osmnáctiletý útočník dal svůj první ligový gól v A-týmu Dukly.

A za další minutu bylo vyrovnáno! Souček byl faulovaný na pravé straně, sám se ujal standardky a jeho centr se od klubka těl před bránou odrazil překvapivě pro Pastornického až za jeho záda. Za střelce byl nejprve označen Jiří Piroch, později byl gól zapsán jako vlastní.

Zápas gradoval a za stavu 2:2 se hrálo nahoru dolu. Vítězství mohly na svoji stranu strhnout oba týmy. Nejprve Třinec, který měl k dispozici přímý kop ze stejné pozice jako při svém druhém gólu. Weber však bránu netrefil.

Ještě větší šanci měla Dukla. Ayong při přečíslení našel ve střelecké pozici Bina, který ještě vylepšoval situaci přihrávkou na neobsazeného Chlumeckého a jeho zakončení v nastaveném čase s vypětím všech sil vyrazil brankář.

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý (Dukla Praha): „Bylo by nepokorné říct, že s remízou nejsme spokojení. Vzhledem k průběhu utkání jsme z něj vytěžili maximum, i když jsme v závěru mohli ještě přidat třetí gól. Výsledek je pro nás zasloužený. Po dlouhé pauze jsme nebyli přesní ve hře a v nastavení. Naši klíčoví hráči neměli z různých důvodů takovou odvahu hrát a domácí nám do šedesáté minuty zatápěli tvrdým presinkem. Musím říct, že na hráčích, kteří si prošli covidem, bylo vidět, že jejich pohyb není takový. S tím jsme ale počítali, jen mě mrzelo, že jsme nebyli přesnější v kombinaci. Vážím si toho, jak do zápasu nastoupili střídající hráči. Máme vyrovnané mužstvo a přesně takhle si představuji jejich nasazení, ať už jde na hřiště kdokoliv.“