clanek-1

Skvělý úvod rozhodl. Dukla doma porazila Blansko

21.04.2021, 17:00

FK Dukla Praha

2:1

(2:1)

15. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2020/2021

FK Blansko

Sestava domácí:

Rada – Barac (90. Trávníček), Piroch, Fišl, Chlumecký – Peterka, Doumbia – Faleye (84. Kovernikov) – Buchvaldek (46. Bin), Hadaščok (72. Krunert), Kozel (46. Šebrle).

Sestava hosté:

Halouska – Sedlo, Aggoun, Černín, Koraksić (72. Ngoma) – Bartolomeu, Kopičár, R. Buchta, Klusák – Vasiljev (62. Kepl) – T. Machálek (62. Lhotecký).

  • Branky: 4. Faleye, 11. Buchvaldek – 41. Bartolomeu. ŽK: Piroch – Černín, Bartolomeu. Rozhodčí: Machač – Vodrážka, Pfeifer. Střely na bránu: 1:1. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:8. Držení míče (v procentech): 53:47.
Dva góly v prvních jedenácti minutách rozhodly o tom, že Dukla v domácí dohrávce 15. kola porazila na Julisce Blansko 2:1. Soupeř ještě v první půli snížil, další branky už ale nepadly. Pod vedením trenéra Bohuslava Pilného jsme tak uspěli i podruhé.

Po nedělním utkání v Jihlavě byli trenéři nuceni udělat v sestavě dvě změny. Součka, kterého do hry nepustilo lehké zranění, nahradil na kraji obrany Barac. Místo vykartovaného Fábryho se v útoku pral Hadaščok.

Dukla do zápasu fantasticky vstoupila: v páté minutě si na centr zprava naskočil Sunday Faleye a hlavičkou pod břevno otevřel skóre zápasu. Pro nigerijského útočníka to byla první ligová branka v našem dresu.

A za šest minut už to bylo o dva góly. Hostující brankář Halouska nedokázal zpracovat zpětnou přihrávku od jednoho z obránců a prudký míč se mu od kopaček odrazil přímo před napadajícího Lukáše Buchvaldka. Ten pod padajícím gólmanem pohodlně skóroval.

S dvoubrankovým vedením v zádech jsme uklidnili hru a dlouho soupeře do větší šance nepustili. To se změnilo ve 41. minutě, kdy po sérii prohraných soubojů na levé straně našel Klusákův centr na zadní tyči Roberta Bartolomeu, jenž pumelicí zblízka nedal Radovi šanci. A měli jsme i štěstí, že v samém závěru půle prolétla hlavička Aggouna jen kousek vedle…

Ve zvýšené aktivitě pokračovalo Blansko také ve druhém poločase a Dukla měla několikrát namále. Třeba když se před Radou ocitl úplně volný Machálek a náš brankář ho skvěle vychytal. Pár vteřin nato pak pozoroval, jak z dobré palebné pozice ve vápně pálil Koraksič kousek mimo.

Dukla odpověděla šancí Fišla, jenž z přímého kopu střílel pěkně k tyči, ale Halousek tam byl včas. Více šancí však měli hosté, většinou však ze slušných příležitostí vůbec netrefili bránu. Bartolomeu vracel dvacet minut před koncem míč do vápna, kde na něj těsně nedosáhli spoluhráči. Střelu Kopičára zase naše obrana srazila na roh.

S přibývajícím časem jsme měli kolikrát šanci utéct do brejku, pokoušeli se o to rychlonozí Faleye nebo Šebrle. Další branka už ale ani na jedné straně nepadla. 

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Nebudu říkat, že jsem dnes spokojený, protože tomu tak není. Máme tři body, ale uhráli jsme je s velkým štěstím. Neběhalo nám to a dělal nám problém agresivní fotbal soupeře. Blansko tímto musím pochválit. Udělali hodně změn v sestavě a bylo to znát. Paradoxně se mi místy líbila naše hra více ve druhém poločase než v prvním, ve kterém jsme dali dva góly. Celkově jsme měli spoustu ztrát, dostávali jsme se pod tlak a často hledali zbytečně těžká řešení. Jako pozitivum beru to, že jsem viděl hráče v kritických situacích a jsem rád, že to přišlo už při mém druhém zápase. Po sobotním utkání s Vlašimí budeme mít konečně trošku volněji, takže budu moci hráče více poznat.“