clanek-1

Znovu bez vstřeleného gólu. Dukla prohrála s Chrudimí 0:2

25.11.2020, 13:30

FK Dukla Praha

0:2

(0:1)

9. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2020/2021

MFK Chrudim

Sestava domácí:

Rada (C) – Dancák, Piroch, Chlumecký – Souček, Kovaľ (62. Hadaščok), Doumbia, Bin (73. Kozel), Preisler – Ugwu, Krunert (62. Ayong).

Sestava hosté:

Mrázek – D. Hašek, Drahoš, Krištof, Trávníček – Řezníček (46. Hlavsa), Kesner (C) (88. J. Havlena), Verner, Sokol (83. T. Dostálek) – Kang-hjon (59. Rybička), Mužík (83. Nikodem).

  • Branky: 25. Kesner, 66. Mužík (pen.). ŽK: Kozel, Rada – Verner, J. Havlena. Rozhodčí: Dorušák – Vejtasa, Vodrážka. Střely na bránu: 3:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:2. Držení míče (v procentech): 47:53.
Bez gólů i bez bodů. Dukla stejně jako v neděli ve Vlašimi nedokázala ani jednou skórovat a v 9. kole podlehla doma Chrudimi 0:2.

Bez kapitána Kozmy, kterého do hry nepustil zlomený nos, a s dvojicí Krunert-Ugwu na hrotu nastoupila Dukla v brzkém mrazivém odpoledni na Julisce proti Chrudimi.

Domácí se celý zápas trápili v koncovce, soupeř naopak vstřelil v každém poločase po gólu a celkem v klidu si došel pro tři body. Situace Dukly už je po pěti zápasech bez vítězství kritická.

Od začátku se Dukla snažila tvořit hru a dostat soupeře pod tlak, převahu ale měla místy jen optickou a šancí si moc nevypracovala. Jednu z mála měl Krunert, který se už v sedmé minutě hezky uvolnil ve vápně, ovšem ze strany trefil jen vyběhnutého brankáře Mrázka.

V závěru půle měl příležitost i Ugwu, který se jen chytl za hlavu, když z penaltového puntíku nasměroval Chlumeckého centr kousek nad. V tu dobu už Chrudim vedla. V 25. minutě totiž domácí obrana po skrumáži ve vápně nepokryla Ondřeje Kesnera, na jehož střelu Rada ani nereagoval. Gól mohl padnout už pár vteřin předtím, když Verner placírkou z úhlu rozezvučel břevno.

Ve druhém poločase se nám nedařilo Chrudim více zatlačit a naše akce často končily ještě před vápnem. Krátce po půl hodině hry chtěl trenér Roman Skuhravý oživit útok přichodem Ayonga a Hadaščoka, jen chvilku nato se však plány na obrat zkomplikovaly: po ruce v domácím vápně nařídil rozhodčí Dorušák penaltu, kterou Ladislav Mužík bez problému proměnil a zvýšil na 2:0 pro hosty.

Skóre už do závěrečného hvizdu nezměnilo, i když k tomu hlavně Dukla byla blízko. Hadaščok ve velké šanci zblízka střílel vedle a neuspěl ani po přiťuknutí bojujícího Ugwa pět minut před koncem. 

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý (Dukla Praha): „Postupnými kroky jsme se dostali do stavu, kdy na nás leží deka. Snažíme se dělat všechno proto, abychom z toho kluky dostali, ale na hřišti je furt vidět velká nervozita a obavy. Zákonitě nás to potrestalo při obou gólových situacích, což byly nákopy do vápna. První gól se mi snad ani nechce hodnotit, pak soupeř zvýšil z penalty a my už jsme bohužel nedokázali reagovat.“

Jaroslav Veselý (Chrudim): „Vítězství na Dukle je pro nás cenné a troufnu si říct, že i zasloužené. Důležité bylo, že se nám povedlo eliminovat přednosti domácích. V první půli měla Dukla snad jen jednu šanci ke konci, my kromě gólu dali i břevno. Ve druhém poločase jsme nechtěli jen bránit, ale přidat i druhý gól, který přišel a určil řád zbytku zápasu. Potvrzuje se to, že v letošní sezoně vzhledem k mnoha okolnostem může každý porazit každého.“