clanek-1

VIDEO: Výhru musíme potvrdit v dalším zápase, říká Buchvaldek po premiéře

22.08.2020, 10:15
Strahov

FC Slavoj Vyšehrad

0:3

(0:1)

1. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2020/2021

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Otáhal – Burda, Nitrianský, Kokorović – Šandera, Alexandr (61. Drobílek), Černý (C), Kříž, Pouček (67. Vejvar) – Vandas (85. Polák), Galuška (67. Laňka).

Sestava hosté:

Rada – Dancák, Piroch, Chlumecký – Doumbia, Kozma (C) - Preisler (87. Jakab), Krunert (80. Kovaľ), Buchvaldek (68. Hadaščok), Souček (87. Kozel)  – Fábry (46. Ayong)

  • Branky: 41. Doumbia, 63. Buchvaldek, 69. Preisler., ŽK: Kokorović, Drobílek (oba Vyšehrad) , Rozhodčí: Cihlář – Kotalík, Pečenka, Držení míče (v procentech): 47:53 Střely na bránu: 0:6, Střely mimo: 2:7, Rohy: 7:4, Ofsajdy: 1:5, Fauly: 15:15.
  • Diváci: 450
V sobotu poprvé oblékl dres Dukly v soutěžním zápase. Byl vidět, měl šance a dokonce vstřelil i branku, i když byla jeho trefa původně zapsána jako vlastní gól. Podívejte se na rozhovor s Lukášem Buchvaldkem na našem Youtube kanále!

Dukla sehrála dobré utkání, proti soupeři měla navrch a vytvořila si řadu šancí. Tým vedl do zápasu poprvé jako kapitán Daniel Kozma, v základní sestavě nastoupila také nejčerstvější posila Lukáš Buchvaldek.

Ve vlažném úvodu se dlouho ani jeden z týmů nemohl prosadit. Duklu od začátku hnali kupředu skvělí fanoušci, kteří vytvořili hostům na Strahově téměř plnohodnotné domácí prostředí.

Žlutočervení byli v prvním poločase více na míči, ale dlouho čekali na první vážnější šanci. Vyšehrad hrozil z brejků, obrana v čele s brankářem Filipem Radou však všechny soupeřovy pokusy likvidovala. Dukla poprvé zahrozila ve 31. minutě, kdy ránu Marka Fábryho vytáhl brankář nad břevno. O chvíli později trefil Martin Chlumecký krásnou přízemní ranou z dálky tyč.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

🥰 Tahle sobotní dopoledne 🙏

Příspěvek sdílený FK Dukla Praha (@fkduklapraha),

Skóre se poprvé měnilo ve 41. minutě, kdy Buchvaldek posunul míč na Mohamada Doumbiu, který se z dvaceti metrů opřel do míče z první a trefil se pěkně k tyči.

Ve druhém poločase už byla převaha Dukly výraznější. Tedy až na pár výjimek… Třeba hned po pár vteřinách upaloval Petr Galuška po hostující chybě skoro sám na brankáře a svojí střelou z pravé strany těsně minul.

Dukla o chvíli později navýšila svůj náskok. Lukáš Buchvaldek nejprve z mírného úhlu přestřelil, ve 63. minutě už ale přesměroval do sítě centr Karstena Ayonga a připsal si tak branku při své premiéře v dresu Dukly. Gól byl nejprve zaznamenán jako vlastní, Buchvaldkovi trefu uznali až dodatečně. A za šest minut už to bylo o tři góly. Dominik Preisler dorazil do sítě pokus Ayonga, jemuž střela nesedla, ale míč uklízel úplně volný Preisler na zadní tyči.

Hosté už si ve zbytku utkání vítězství bez problému pohlídali a potvrdili, že se jim proti Vyšehradu daří. Porazili ho už počtvrté v řadě a potřetí neinkasovali ani branku. 

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý (FK Dukla Praha): Jsem moc rád, že jsme po dlouhé době zvládli první zápas sezony. Pro kluky to jsou velice důležité tři body. Nejsem úplně spokojený, i když jsme vyhráli 3:0. Prvních třicet minut bylo kostrbatých, líbilo se mi zhruba pětadvacet minut ve druhé půli, kdy jsme dali dva góly a prezentovali se fotbalem, který chceme hrát. Věřím tomu, že budeme ještě lepší.