clanek-1

Jakab dokonal obrat a Dukla veze z Líšně 3 body

04.07.2020, 17:00
Stadion v Líšni

SK Líšeň

2:3

(2:1)

28. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2019/2020

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Halouska – Jeřábek, Hlavica (C), Ševčík, Bednář – Kučera (85. Chládek) – Vintr (46. Vasiljev), Demeter (72. Matocha), Minařík (68. Málek), Rolinek (85. Fila) – Zikl.

Sestava hosté:

Rada – Dancák, Piroch (68. Fábry), Jakab – Kozma, Tetour (C), Doumbia, Souček (86. Kovaľ), Preisler (86. Ullman) – Holík (85. Fišl), Ayong (46. Hadaščok).

  • Branky: 21. Rolinek, 44. Kučera – 37. Doumbia, 71. Fábry, 82. Jakab, ŽK: 73. Dancák, ČK: -, Rozhodčí: Hocek – Blažej, Vaňkát, Střely na bránu: 3:6, Střely mimo: 6:7, Rohy: 2:5, Ofsajdy: -, Fauly: -.
Fotbalisté Dukly ve 28. kole ukázali svou sílu. Nepříznivý vývoj utkání s Líšní dokázali ve druhém poločase zlomit a strhnout na svou stranu. Vítězství trefil osm minut před koncem základní hrací doby obránce Josef Jakab. Dukla natáhla sérii vítězství už na pět utkání.

Vítězná jízda pokračuje. Ačkoli vítězství na půdě nováčka z SK Líšeň se rozhodně nerodilo snadno. Byli to totiž brněnští hráči, kdo šel v 21. minutě do vedení. Domácí Jeřábek našel parádním centrem Rolinka, který nedal Radovi šanci. Úvodní branka přitom padla po sérii slibných příležitostí Pražanů. Vyrovnání tak přišlo až po sehraném signálu z rohového kopu, kdy míč umístil za záda domácího brankáře Halousky nikým nehlídaný Doumbia. Jenže pak ještě v samotném závěru poločasu vyšla Líšni akce, na jejímž závěru byl střílející Kučera - 2:1. Do šaten se tak odcházelo z pohledu Dukly za nepříznivého stavu.

Že je pozdější hrdina zápasu Jakab při chuti ukázal brzy třiadvacetiletý hráč už v 50. minutě. Z dobrých dvaceti metrů se tvrdě opřel do míče, přičemž domácí strážce svatyně měl co dělat, aby tvrdou ránu dostal mimo tyče. Ofenziva hráčů z Dejvic znatelně ožila, ovšem domácí obrana důsledně bránila hubený náskok. V 68. minutě přišel zlomový moment utkání. Trenér Skuhravý totiž ze hřiště stáhl Pirocha a do hry poslal Fábryho. Tomu stačily jen tři minuty než vstřelil levou nohou vyrovnávací branku. Vyrovnání ale nestačilo, Dukla se dál hnala za body. Zvýšenou aktivitu před domácí brankou korunoval osm minut před koncem vítěznou trefou Jakab.

Dukla tak pokračuje ve vítězné sérii, kdy k dosavadním čtyřem skalpům přidala ten líšeňský. Další zápas na ní čeká příští sobotu, kdy na Julisku zavítá FK Varnsdorf (17:00).