clanek-1

U19: Generálku proti divizním mužům Tatranu Rakovník jsme zvládli skvěle

29.02.2020,

FK Rakovník

0:2

(0:2)

Příprava U19

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Šmejkal (46. Štefan) - Bican, Helík, Březina, Mládek (65. Novotný V.) - Hudec (46. Palačák), Jeřábek (70. Hudec), Křenek (46. Klimt) - Šátek, Dostál (70. Křenek), Novotný V.

  • Branky: 11. Dostál (Bican, Jeřábek), 39. Šátek (Dostál, Jeřábek).
Tatran Rakovník, vedený bývalým českým reprezentantem Radimem Nečasem, ukončil své krátké soustředění v Blšanech zápasem proti naší U19. Utkání, hrané na velmi dobře připravené trávě naše devatenáctka zvládla po velmi dobrém výkonu vítězně.

Jedinou větší šanci měli rakovničtí v úvodu utkání, dobrým zákrokem nás však podržel Dan Šmejkal. V dalším průběhu utkání jsme převzali iniciativu a v 11. minutě poprvé skórovali. Po krásné jednodotekové kombinaci v křídle našel kapitán Bican na penaltě volného Dostála, který se trefil přesně k přední tyči. V dalším průběhu prvního poločasu jsme měli několik dobrých možností, které jsme nevyužili. Druhou branku jsme tak přidali až pět minut před poločasem po dobrém presinku, díky kterému jsme šli dokonce v šesti hráčích na dvojici obránců. Rychlý protiútok zakončil přesně Honza Šátek střelou mezi nohy vybíhajícího brankáře. Po poločasovém střídání nám chvíli trvalo, než jsme se ve hře porovnali. Chyběl nám lepší pohyb v nabídce, hráli jsme pomalu a i díky zlepšenému presinku soupeře jsme byli nepřesní. Dobrou defenzívou jsme ale soupeře do šancí nepouštěli. Postupně jsme se znovu dostali do zápasu a závěrečná dvacetiminutovka patřila opět nám. Přestože jsme se již brankově neprosadili, zápas jsme kontrolovali a dotáhli jej do vítězného konce.