clanek-1

Dukla B: Zaslouženě získaný bod v téměř hodinovém oslabení s favorizovanými Zápy

08.03.2020, 10:15
UMT Juliska

FK Dukla Praha

3:4sn

(2:1)

16. kolo, ČFL skupina B muži B 2019/2020

SK Zápy

Sestava domácí:

Šťovíček - Kosík, Fišl, Jakab (87. Novák), Ullman (66. Hodek), Krunert, Studnička, Lauko (83. Zárybnický), Kim (69. Trávníček), Houha, Ayong.

Sestava hosté:

Soukup - Hašek, Duben, Růžek, Hakl - Eliáš - Hron, Jelínek M. (69. Putz), Jelínek J. (46. Koutenský) - Matějka (46. Janko), Magera.

  • Branky: 18. Krunert, 35. Studnička, 73. Hodek - 6. Hašek (pen.), 51. Jelínek, 84. Hron.
K prvnímu jarnímu mistrovskému zápasu přijeli na Julisku jako favorité hosté ze Záp, kteří přezimovali na druhé příčce tabulky skupiny B ČFL. Nutno uvést, že B-tým Dukly v utkání nezklamal, nezalekl se soupeře a ač od 31. minuty hrál oslabený o jednoho hráče, po heroickém a takticky výborném výkonu se dostal dvakrát do vedení. Hosté nakonec vyrovnali a v penaltovém rozstřelu byli úspěšnější.

Domácí celek vedl asistent trenéra A týmu R. Polák, který převzal tréninky za nemocného trenéra dukelské rezervy J. Podoláka. Zápas začali lépe hosté, kteří ve 4. minutě zahrávali rohový kop a tlačili Duklu na jejich půli. Když pak skočil proti střele hostí z levé zálohy Houha a střela ho zasáhla do ruky, nařídil rozhodčí Kvítek pokutový kop proti domácím. Exekutorem byl Hašek a hosté se po jeho umístěné střele dostali v 6. minutě do vedení. Duklu to však nesrazilo do kolen a hned nato z trestného kopu z 20 metrů pěknou střelou Jakab vystrašil hosty, ale brankář Soukup stačil míč jemně tečovat na břevno. V 18. minutě již bylo v dukelském táboře veseleji, to když na rohový kop z pravé strany zahrávaný Laukem si nejlépe naskočil Krunert a vyrovnal hlavou na 1:1. V další gólové šanci ve 22. minutě po Ullmanově přihrávce Ayong z osmi metrů mířil jen čtvrt metru vedle branky bezmocného brankáře hostí. Přestože pak po srážce s hostujícím kapitánem Jelínkem dostal K. Houha v 31. minutě druhou žlutou kartu a tedy červenou, pokračovali domácí i v deseti v odvážném výkonu. Ještě veseleji bylo v duklácké komunitě v 35. minutě, to když Studnička, po kombinaci mezi Laukem a Ullmanem, zakončoval z 8 metrů na 2:1. První poločas zakončila střela Ullmana z 22 metrů, která skončila vedle branky hostí.

Hned ve 46. minutě Ullman poslal přízemní centr, který zakončil střelou ze 3 metrů Lauko tísněný Haškem, střela však skončila půldruhého metru vedle. Hosté pak o chvíli později vyrovnali po centrovaném míči do vápna Dukly, když se z nepřesně odvráceného míče z pravé spojky z voleje trefil záložník M. Jelínek. Ani pak však domácí celek nehodil flintu do žita, hned o dvě minuty později v gólové šanci nastřelil Ayongem z 5 metrů břevno po úniku a centru Ullmana z pravého křídla. Poté dali o sobě vědět také hosté, kteří táhli většinu útoků po levé straně přes Hrona, to když v 62. minutě hostující Koutenský zakončoval z 10 metrů vedle domácí branky. Ještě veseleji bylo v o pár minut později, když po výkopu Šťovíčka prodloužil hlavou míč Ayong a Hodek přehodil vybíhajícího brankáře Soukupa, 3:2 pro Duklu. Hosté se nakonec dočkali vyrovnání, a to v 84. minutě když po přetaženém míči z pravé strany se dostal levý útočník Hron před gólmana Šťovíčka a z 8 metrů jej prostřelil.

Když pak v 90. minutě v gólové šanci Hodek po výkopu Šťovíčka a po prodloužení míče hlavou Ayongem neuspěl v samostatném nájezdu na hostujícího brankáře a ve druhé minutě nastavení hlavičku Magery z úhlu ze 4 metrů vytěsnil dobře postavený Šťovíček, skončilo se za nerozhodného stavu 3:3 a následoval penaltový rozstřel. V něm až v jedenáctém rozstřelu byli hosté úspěšnější a odvážejí si dva body.

Dukla odvedla velmi dobrý výkon, hráči dodrželi stanovenou taktiku a favoritovi utkání byli více než vyrovnaným soupeřem. Dobře rozhodovala trojice rozhodčích v čele s hlavním M. Kvítkem.