clanek-1

U18: Druhý přátelský zápas na Slovensku

15.02.2020,

FK Inter Bratislava

1:1

(1:1)

Příprava U18

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Šmejkal (46. Kinský) - Efenberk, Noll, Helík, Šátek, Ulman - Terentiev (46. Zich, 72. Terentiev), Zich (35. Chalupa), Villaseca - Klimt, Novotný A.

  • Branky: 43. Klimt (Villaseca).
V sobotu naše osmnáctka odehrála druhý zápas ve slovenském hlavním městě. Kluci plichtili s týmem FK Inter Bratislava U19.

Ve druhém zápase na Slovensku jsme hráli s týmem FK Inter Bratislava U19, která taky hraje druhou slovenskou dorosteneckou ligu. Po špatném pátečním zápase s Petržalkou jsem nabádal svůj tým k uvědomění si chyb a povzbuzoval je k lepší hře a zlepšení výkonu na hřišti. Taky jsem jim připomenul, za koho hrají, a že jenom jako tým můžou uspět. Po těchto slovech povzbuzení jsme opět nezachytili začátek utkání a soupeř už v 5. minutě vedl gólem po rychlém protiútoku. Pak nás podržel gólman Šmejkal, který chytal výborně v prvním poločase. Hra se postupně vyrovnávala a v držení míče jsme byli o něco lepší, jenže předfinální fáze a zakončení nebyly dobré. Podařilo se nám prosadit po gólu našeho typického střelce Klimta a závěr patřil nám, ale na hráčích se asi promítla únava s předešlého zápasu a o poločasu jsme museli rozložit sílu. Ve druhém poločasu jsme byli už lepším týmem a měli víc čistých šancí a perfektně pressovali soupeře. Soupeř hrozil jenom z rychlého protiútoku a to vychytal gólman Kinský. Takže utkání skončilo zaslouženou remízou a myslím, že s přínosem dobrých vztahů pro případnou spolupráci do budoucna pro oba kluby.

PS: Úsměvná citace hráče Helíka na margo rozměru hřišť na Slovensku "Proč všechny slovenská hřiště musí být tak veliká, teď musím běhat jak blázen!"