clanek-1

U19: Dvoudenní trip do Bratislavy skončil nadmíru povedeně

15.02.2020,

ŠK Slovan Bratislava

1:2

(0:0)

Příprava U19

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Štefan - Ludvíček, Bican, Čížek, Mládek (55. Kozojed) - Hrubeš, Křenek (68. Krenciv) - Watkins (46. Novotný V.), Hodek, Šebrle.

  • Branky: 49. Ludvíček (Hrubeš, Šebrle), 73. Hodek (Čížek, Dostál).
Dvoudenní výlet do slovenského hlavního města jsme zakončili utkáním proti Slovanu Bratislava.

O 17 hodin později jsme už nastupovali k dalšímu zápasu. Tentokrát byl naším soupeřem bratislavský Slovan (3. tým nejvyšší dorostenecké soutěže) s několika reprezentanty v sestavě. V úvodních třiceti minutách byla na klucích znát únava z předchozího dne a domácí měli několik silných šancí. Ty však skvělými zákroky zlikvidoval Kuba Štefan. Postupně jsme začali hru vyrovnávat a před poločasem jsme si vytvořili také dobré možnosti. Gól však přišel až po přestávce. Na čtyři přihrávky jsme se dostali od vlastního brankáře až do pokutového území soupeře, kde skvělou akci zakončil umístěnou střelou pravý obránce David Ludvíček. O chvilku později však bylo vyrovnáno, po dorážce domácího útočníka, jehož ofsajdové postavení bohužel rozhodčí nepostřehli. Ve zbytku zápasu jsme byli výraznějším týmem. V 70. minutě nejprve po skvělé akci nastřelil Víťa Novotný břevno, z další nádherné akce jsme však již trestali gólově. Na průnikovou přihrávku Čížka si naběhl Kuba Hodek a vtipným lobem à la Karel Poborský přehodil domácího brankáře. Do konce zápasu jsme pak kompaktním aktivním bráněním domácí již do ničeho nepustili a po heroickém výkonu slavili zasloužené vítězství.

Kluci zaslouží absolutorium. Někteří z nich nastoupili do třech utkání ve čtyřech dnech. Ve středu ti starší odehráli zápas za B tým proti třetiligovému Rakovníku, tři kluci z U17, kteří nás doplnili, zase měli v nohách náročné středeční utkání proti Slavii. I přes to zvládli všichni odehrát zápasy proti silným soupeřům s minimálním časem na regeneraci ve vysoké herní kvalitě a náročnosti a zanechali na Slovensku velmi silný dojem, který ocenili i trenéři a funkcionáři obou bratislavských týmů.