clanek-1

U19: Utkání s Petržalkou

14.02.2020,

FC Petržalka

2:3

(0:1)

Příprava U19

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Kinský - Bican, Helík, Čížek (60. Křenek), Mládek (72. Šebrle) - Dostál (46. Hrubeš), Terentiev, Novotný V. - Watkins, Hodek, Šebrle (46. Ludvíček).

  • Branky: 30. Šebrle (Mládek, Kinský), 62. Hrubeš (Hodek, Watkins), 87. Novotný V. (Šebrle, Hodek).
Již podruhé v zimní přípravě jsme k zápasům vyjeli na dva dny – tentokrát do Bratislavy, kde jsme sehráli v pátek odpoledne zápas s Petržalkou, ve kterém jsme zvítězili, a v sobotu dopoledne nás pak čekal zápas se Slovanem Bratislava.

V utkání s Petržalkou (druhý tým 2. dorostenecké ligy) byl první poločas vyrovnaný, brankových možností jsme však měli o něco více. Jednu z nich jsme využili ve 30. minutě po rychlé akci po levém křídle, kdy Štěpán Šebrle přesprintoval krajního obránce soupeře a po kličce brankáři nás poslal do vedení. O něj jsme však velmi rychle přišli na začátku druhého poločasu, kdy jsme nejprve inkasovali po samostatném nájezdu a o chvilku později šli domácí do vedení po našem vlastním gólu. Inkasované branky byly pro kluky silným impulsem ke zvýšení aktivity. V 62. minutě srovnal tečovanou střelou Jirka Hrubeš a nastartoval náš dvacetiminutový tlak, který vyústil ve vítěznou brankou Víti Novotného tři minuty před koncem.