clanek-1

Dukla proti Chrudimi nezaváhala!

22.02.2020, 12:00
SK Mikulovice, U Hřiště 137

MFK Chrudim

1:4

(0:1)

2019/20 Přípravná utkání muži A

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Mrázek - Hlavsa, Dostálek, Nikodem, Havlena, Sulík, Vašulín, Rybička, Řezníček, Sixta, Ujec. Náhradníci: Zíma - Krčál, Krištof, Mužík, Vencl.

Sestava hosté: Hruška (75. Štefan) - Dancák (46. Ullman), Piroch (46. Fišl), Kovernikov (46. Chlumecký) - Kozma, Lauko (46. Preisler), Hašek (46. Ayong), Tetour, Souček (46. Krunert) - Holík (46. Fábry), Kim (Kovaľ).

  • Branky: 57. (pen.) Dostálek - 29. (pen.) Hašek, 50. a 63. Ullman, 81. Fábry.
Skvělý výkon předvedli svěřenci trenéra Skuhravého v přípravném zápase s MFK Chrudim. Po prvním poločase vedli zásluhou Haška 1:0. Ve druhém poločase přidali další tři branky a soupeře porazili poměrem 4:1.

Chrudim měla hned v úvodu utkání k dispozici přímý kop, ten však uklidil do své náruče brankář Hruška. O chvíli později střílel z levé strany Lauko, byl však dobře bráněný domácím obráncem a branku netrefil. Ve 20. minutě opět hrozili domácí, Mužík hledal v pokutovém území nabíhajícího spoluhráče, šanci však zlikvidoval pozorný Hruška. Dobrou příležitost pak měli také hráči ve žlutém, ani střela, ani dorážka však brankou neskončily. Hned nato musel po velkém závaru zasahovat Hruška, který vytáhl vynikající zákrok a situaci zachránil. Ve 29. minutě už se však hosté radovali. Po faulu na Holíka zahrával Filip Hašek pokutový kop, který ho nekompromisně proměnil. Před koncem poločasu se domácí ještě tlačili do pokutového území, dukelský gólman však vyrovnání nedovolil.

Druhou branku Dukla přidala už v 50. minutě, když Ullman po dobré akci zakončoval do odkryté branky. O chvíli později po faulu ve vápně zahrávali chrudimští pokutový kop. K penaltě se postavil Dostálek a zkušeně ji proměnil. Dukla však nic nenechala náhodě. Fábry přihrál před branku, v nepřehledné situaci se pak nejlépe zorientoval Ullman a zvýšil na 3:1. Hosté hrozili i nadále v 69. minutě před branku nabíhal Fábry, ale chrudimský brankář vytáhl skvělý zákrok a dalšímu gólu dokázal zabránit. Fábry však o pár minut později dostal další pokus a tentokráte domácího gólmana překonal. Chrudim se ještě v závěru snažila zkorigovat výsledek, ale bez úspěchu. Svěřenci trenéra Skuhravého tak po dobrém výkonu zvítězili poměrem 4:1.