clanek-1

Dukla v přípravě porazila Vlašim

01.02.2020, 14:00
Vlašim

FC Sellier & Bellot Vlašim

2:3

(1:1)

2019/20 Přípravná utkání muži A

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Řehák - Šnajdr, Fotr, Kadlec, Breda, Janda, Sváta, Broukal, Januška, Průcha, Hašek. Náhradníci: Bačkovský - Kadlec, Diamé, Dias, Blecha, Jakubov, Vrána.

Sestava hosté: Rada (46. Hruška) - Dancák (46. Kovernikov), Piroch, Fišl, Tetour, Kozma (46. Kim), Doumbia (46. Ullman), Hašek, Holík, Lauko (46. Jakab) - Ayong (46. Palacios).

  • Branky: 25. Fotr (pen), 69. Dias - 13. Holík, 49. Hašek, 84. Palacios.

    ŽK: 51. Kim.

Další přípravné utkání Dukla odehrála se svým soupeřem z druhé ligy - Vlašimí. Hráči ve žlutém se na začátku obou poločasů dostali do vedení, domácí však v obou případech dokázali srovnat krok. Rozhodující branku nakonec vstřelil ke konci utkání Palacios a Dukla si z Vlašimi odvezla další vítězství.

Hosté hráli aktivně už od úvodních minut utkání. Po chybné rozehrávce domácího celku se už ve 13. minutě dostali do vedení, když se prosadil Lukáš Holík. Vlašim však také ukázala své kvality a tlačila se do pokutového území Dukly. Ve 25. minutě pak zahrávala penaltu po faulu Pirocha. K penaltě se postavil Oskar Fotr a zkušeně ji proměnil. O pár minut později se Holík dostal opět do šance, střelu na vzdálenější tyč však brankář Řehák zlikvidoval. Po prvním poločase byl tedy stav utkání vyrovnaný, 1:1.

Svěřenci trenéra Skuhravého vstoupili také do druhého poločasu velmi dobře. Ullman poslal skvělou přihrávku Haškovi, ten se nemýlil a vrátil svému týmu vedení. O chvíli později měli hosté k dispozici přímý kop, ke kterému se postavil Jakab, míč však pouze orazítkoval tyč vlašimské branky. Krátce nato se domácím opět podařilo vyrovnat. Po dobré individuální akci se prosadil Lucas Dias. Dukla si však své vedení vzala zpět. V 84. minutě sebral odražený míč William Palacios a vstřelil rozhodující branku utkání.