clanek-1

Na druhou branku Klokanů už jsme nestihli zareagovat

11.01.2020, 10:30

Bohemians 1905

2:1

(1:0)

2019/20 Přípravná utkání muži A

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Le Giang - Záviška, Krch (46. Köstl), Šmíd (46. Bederka), Schumacher (46. Podaný) - Vaníček (46. Novák), Rada (46. Hronek), Vacek (61. Jindřišek), Keita (61. Pulkrab) - Nečas (46. Vodháněl), Puškáč (46. Ugwu).

Sestava hosté: Rada - Dancák, Piroch (46. Fišl), Chlumecký - Hašek (27. Preisler), Doumbia (46. Ulmann), Kozma, Koval (46. Kott), Lauko (46. Mentberger) - Holík (46. Jakab), Ayong.

  • Branky: 6. Puškáč, 87. Hronek - 85. Jakab.

    Rozhodčí: Petřík - Vlček, Šimáček.

Svěřenci trenéra Skuhravého se v prvním utkání Tipsport ligy utkali s Bohemians Praha 1905. Zápas nabídl řadu zajímavých situací, tím kdo se na konci radoval však byli Klokani, kteří vyhráli 2:1.

Soupeř byl od začátku aktivnější, z čehož těžil už v 6. minutě, když se Puškáč dostal k odraženému míči a překonal gólmana Radu. Dukla se postupem času dostávala více do hry. Lauko zkoušel přihrát před bránu, jeho centr však obrana klokanů zlikvidovala. Krátce nato se po přihrávce Ayonga dostal do velké šance Hašek, ale gólman Le Giang předvedl vynikající zákrok. K další střele se po chvíli dostal Lauko, jeho pokus však skončil jen v rukavicích brankáře Bohemians. Dukla byla aktivní i nadále. Ve 25. minutě se dostala hned ke dvěma střelám, obě však skvělými zákroky zlikvidoval Le Giang. Obrovskou šanci měli hráči ve žlutém hned po příchodu Preislera na hřiště, ale Kovaľ, Holík ani Lauko svou dorážku do branky nedovezli. Poté se k zakončení dostali i Klokani, když Vacek otestoval Radovu pozornost. Ve 32. minutě dukelský brankář musel vytáhnout skvělý zákrok, když k levé tyči zamířil Nečas. Těsně před koncem poločasu měla Dukla k dispozici dva přímé kopy, ty však svěřenci trenéra Skuhravého v branku neproměnili.

Dukla se i na začátku druhého poločasu snažila vyrovnat. Preisler poslal centr před branku, na který si nabíhal Jakab, obrana však byla pozorná. Zajímavý centr poslal do pokutového území Záviška, nikoho ze spoluhráčů však nenašel. Po Köstl se po kombinaci s Podaným dostal k zakončení, naštěstí pro Duklu, trefil pouze bránícího hráče před sebou. Dobrý centr vyslal krátce nato také Ayong, obrana však jeho pokus vystihla. V 74. minutě měli Klokani k dispozici přímý kop, ale balón do sítě dopravit nedokázali. Vodháněl se o chvíli později dostal k další střele, ale Rada byl připraven. V 80. minutě střílel směrem k brance soupeře Mentberger, jeho rána však mířila jen vysoko nad. Hned nato zahrávali fotbalisté Dukly rohový kop, vyrovnávací gól však nepadl. Ten padl až v 85. minutě, když se po závaru před bránou prosadil Josef Jakab. Jenže na ten dokázal soupeř okamžitě zareagovat, když v 87. minutě Hronek zamířil k tyči a brankáře Dukly překonal. Hráči ve žlutém už na Hronkovu branku odpovědět nedokázali a s Bohemians prohráli.