clanek-1

Na Sigmu jsme nestačili a naše cesta MOL Cupem končí

29.10.2019, 17:00

SK Sigma Olomouc

4:0

(2:0)

4. kolo, MOL Cup 2019/2020

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Mandous - Sladký, Zima, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (70. Látal), Houska (64. Zmrzlý), Greššák, González (46. Texl), Pilař - Yunis.

Sestava hosté: Rada - Souček, Piroch, Chlumecký - Kozma, Tetour, Krunert (46. Preisler), Doumbia, Dancák - Holík (64. Hašek), Ayong (81. Bezdička).

  • Branky: 17. Houska, 44. a 63. Pilař, 67. Yunis.
    ŽK: 31. González, 83. Yunis.
Svěřenci trenéra Skuhravého se po vítězství nad Domažlicemi probojovali do osmifinále Mol Cupu, kde je čekal náročný soupeř. Prvoligová Sigma Olomouc vstoupila do utkání lépe a už po prvním poločase vedla 2:0. Roli papírového favorita potvrdili domácí i ve druhém poločase a Dukla po prohře 4:0 v poháru končí.

Domácí ukázali svou kvalitu hned ve druhé minutě zápasu, když se po Zahradníčkově centru dostal k zakončení Pilař. Ten však z malého vápna pálil jen vysoko nad Radovu bránu. O chvíli později ukázala své kvality také Dukla, ale Ayong těsně minul domácí branku. Poté se po Kozmově centru dostal do zakončení také Holík, ale ani on se nedokázal prosadit. Krátce nato se domácí mohli poprvé radovat. David Houska zužitkoval přihrávku od Yunise a svou dělovou překonal brankáře hostů. Ve 29. minutě se ke střele dostal také Dancák, ale jeho pokus postrádal potřebnou razanci. O pár minut později se na území malého vápna dostal Yunis, Chlumecký však stačil včas zasáhnout. Těsně před koncem poločasu se nakonec domácí ještě jednou zaradovali. Aktivní Houska poslal skvělou přihrávku Václavu Pilařovi, který se nemýlil a navýšil vedení Sigmy na 2:0.

Do druhého poločasu vstoupili opět lépe domácí, na větší šanci se však čekalo až do 63. minuty, když se Zahradníčkův centr dostal až na nohu Pilaře, který se podruhé v utkání prosadil. Netrvalo to dlouho a Sigma přidala i čtvrtou branku. Zmrzlý poslal dobrý pas Jakubu Yunisovi, který prostřelil gólmana Radu. Yunis jen o dvě minuty později opět pálil ze zajímavé pozice, tentokráte však míč umístil jen těsně nad břevno dukelské brány. Aktivní Yunis se dostal i do další šance, tentokráte však na brankáře Radu nevyzrál. Poté se dostali ke slovu také hosté. Po rohovém kopu hlavičkoval Kozma, brankář Mandous však předvedl skvělý zákrok a míč vytáhl nad břevno. Těsně před koncem zápasu se ještě Haškovi naskytla zajímavá střelecká pozice, ale olomoucký brankář byl nedobytný. Pro Duklu tak cesta pohárem končí.

Hodnocení trenéra:

Roman Skuhravý: „Vždycky jsem nespokojený, když prohrajeme 4:0. Myslím si, že dnešní utkání bylo vyrovnané ve hře a rozhodla kvalita na jedné straně v situacích hlavně v křídelních prostorech a samozřejmě zlomový moment byl neskutečný gól na 2:0. My jsme tento zápas chtěli hrát, protože pro nás je strašně důležité se konfrontovat s ligovým týmem. Přesně mi to ukázalo to, v čem máme problémy jak v tréninku, tak v mistrovských zápasech. Jedná se o vymezení soupeře, reakci, agresivitu v osobních soubojích. Je pravda, že jsme si úplně dobře neporadili s dobře hrajícím Yunisem. Na druhou stranu musím kluky pochválit za to, jakým způsobem ten zápas hráli i za stavu 4:0, protože chtěli jsme dát gól. Myslím si, že dnešní utkání bylo vyrovnané, ale bohužel skončilo 4:0, a z toho jsem zklamaný, ale ve fázi, kde jsme, je to pro nás důležitý zápas.“