clanek-1

U19: Poslední přípravné utkání jsme sehráli na hřišti extraligové Příbrami

03.08.2019,

FK Příbram

0:1

(0:0)

Příprava U19

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Štefan (46. Šmejkal) – Bican, Čížek, Matoušek, Březina – Jeřábek, Kozel (23. Mládek), Uhlíř (5. Kočí (75. Villaseca)) - Hrubeš, Dostál, Kubeš (80. Fojt).

  • Branky: 90. Hrubeš (Fojt, Villaseca).
Naše devatenáctka odehrála své poslední přípravné utkání s týmem z Příbrami. Kluci po skvělém výkonu soupeře porazili 1:0.

Příbramští vstoupili do utkání aktivněji a hlavně agresivněji. Už po pár minutách musel po ostrém skluzu odstoupit Jakub Uhlíř s poraněným kotníkem a o několik minut později to samé potkalo Davida Kozla. Z mírné převahy domácí vytěžili jen několik standardních situací, které se nám dařilo úspěšně ubránit. Postupem času jsme se na hru soupeře adaptovali, střídající hráči chytli tempo hry a do poločasu jsme byli lepším týmem. Po krásné akci vychytal Jirku Hrubeše domácí brankář, stejně jako jeho trestný kop z 18 metrů, po nacvičeném rohu jsme nastřelili tyč. Druhý poločas, hraný stejně jako ten první ve vysokém tempu, obrazem hry plynule navázal. Měli jsme mírnou převahu a lépe kombinovali, v další velké šanci Matěj Kubeš v samostatném nájezdu neprostřelil domácího brankáře, příbramští naopak hrozili z rychlých protiútoků. Po jednom z rohových kopů zvonila i naše tyč. Utkání pomohla rozhodnout dvě naše střídání. V poslední minutě zápasu Daniel Villaseca po zisku míče našel v křídle Radka Fojta, který přesnou přihrávkou za obranu vyzval Jirku Hrubeše v jeho třetí velké šanci ke skórování. Jirka se tentokrát nemýlil a křížnou střelou podél vybíhajícího brankáře vstřelil vítěznou branku.