clanek-1

U19: Zápas s Libercem jsme nezvládli a po divokém průběhu doma prohráli

08.09.2019, 10:15

FK Dukla Praha

3:6

(2:1)

5. kolo, Česká liga dorostu U19 skupina B

FC Slovan Liberec

Sestava domácí: Šmejkal – Bican, Matoušek, Čížek, Březina – Jeřábek, Dostál, Kozel (79. Novotný V.) – Hrubeš, Hodek (57. Kubeš), Mládek (57. Šebrle).

Sestava hosté:

  • Branky: 19. Hodek, 32. Hrubeš, 66. Dostál (PK) – 13. Bulejko (PK), 47. Goncalves, 56. Horčička, 60. Goncalves, 71. Březina (vlastní gól), 88. Goncalves.
Naše devatenáctka se v dalším kole ligy utkala s Libercem. Kluci sice po prvním poločase vedli 2:1, vedení však udržet nedokázali a body získal soupeř.

Zápas se mi hodnotí velmi těžko, protože zápas jsme si rozehráli skvěle. Bohužel jsme ho však nedokázali dotáhnout do úspěšného konce. Přes inkasovaný gól ze sporné penalty jsme Liberec v prvním poločasu nepustili do silnějšího zakončení, my naopak po dvou krásných akcích dvakrát skórovali, nastřelili ještě tyč a další tři dobré možnosti nedořešili. Nezvládli jsme však vstup do druhého poločasu. Během patnácti minut jsme třikrát inkasovali. Dvakrát nás soupeř v rozhodující moment přetlačil, čtvrtý gól byl vyloženě laciný. Přesto jsme dál hráli aktivně a zpět do zápasu nás dostala proměněná penalta Dana Dostála po faulu na Filipa Matouška. Pátý (vlastní) gól nás však dostal do kolen, ze kterých už jsme se nedokázali zvednout a v závěru ještě jedenkrát inkasovali po brejkové situaci. Liberečtí nás druhý poločas předčili v důrazu a přímočarosti a díky produktivitě střídajícího útočníka Goncalvese, který podal nadstandardní výkon, když byl u čtyř z pěti branek hostů, je jejich vítězství zasloužené a soupeři můžeme jen pogratulovat.