clanek-1

U19: Ve druhém mistrovském utkání jsme uspěli na hřišti Ústí nad Labem

16.08.2019, 10:00

FK Ústí nad Labem

1:5

(1:4)

2. kolo, Česká liga dorostu U19 skupina B

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Šmejkal – Bican, Čížek (49. Mládek), Matoušek, Březina – Jeřábek, Kozel (65. Křenek), Dostál – Hrubeš, Kubeš (58. Šebrle), Kočí (70. Villaseca).

  • Branky: 26. Baláž – 10. Bican, 12. Kubeš, 38. Čížek, 45. Dostál, 65. Šebrle.
Naše devatenáctka odehrála své druhé mistrovské utkání v Ústí nad Labem. Kluci odehráli skvělý zápas a z Ústí si odvážejí zaslouženou výhru.

Po dobrém vstupu do utkání jsme se dvakrát prosadili v rychlém sledu. V 10. minutě jsme nejprve gólově využili rohový kop, o dvě minuty později dohrál do prázdné branky rychlou akci Kubeš. Domácí to však spíše povzbudilo. Několik rohových kopů jsme úspěšně odvrátili, po chybě v založení jsme však inkasovali gól na 1:2. Uklidňující gól padl po Čížkově střele před šestnáctkou, která byla ještě lehce tečovaná, další gól do šatny pak přidal ve 45. minutě skrytou střelou mezi nohami obránce Dan Dostál. Úvod druhého poločasu byl zajímavý. Po našem faulu domácí kopali pokutový kop. Ten Dan Šmejkal chytil, avšak penalta se pro porušení pravidel opakovala. Dan však správně vystihl i směr druhé střely a chytil i druhý pokus domácích. Naši hru oživila střídání, pátou branku přidal po rychlém brejku Štěpán Šebrle střelou pod břevno a i díky tomu jsme v Ústí nad Labem zaslouženě vyhráli.