clanek-1

U19: První přípravné utkání Dukla zvládla

17.07.2019,

FK Dukla Praha

4:1

(2:1)

Příprava U19

FK Jablonec

Sestava domácí: Kinský – Bican, Čížek, Březina, Mládek – Křenek, Jeřábek, Hrubeš – Kubeš (31. Uhlíř), Hodek (46. Kubeš), Ludvíček.

Sestava hosté:

  • Branky: 11. Hodek, 31. Jeřábek, 54. Březina, 62. Hrubeš.
V prvním přípravném zápase přivítal náš nejstarší dorost v Jirnech tým z Jablonce a po zajímavém průběhu zápasu, ke kterému přispěly oba týmy, dokázal zvítězit 4:1.

V úvodním přípravném zápase se oba týmy snažily o velmi aktivní a útočný fotbal, o čemž vypovídají statistiky utkání – poměr střel byl 21:17. Nám se dařil přechod přes střední pásmo, někdy jsme zbytečně spěchali s finální přihrávkou. Kluci se snažili hrát kombinačně a přímočaře, občas nám scházela změna rytmu, tzn. více držet míč. Měli jsme i pár lehkých ztrát, čehož Jablonec využíval k nebezpečným akcím. Nedařilo se nám řešit situace bezprostředně po zisku míče, kdy jsme často ztráceli opětovně míče. Dokázali jsme si vypracovat více šancí než Jablonec, v řešení finální fáze jsme měli kvalitu, na druhou stranu hosté neproměnili za stavu 4:1 pokutový kop. Kluci odehráli utkání ve velmi dobrém tempu, v příštích zápasech bychom chtěli mít hru ještě více pod kontrolu, tzn. více držet míč a soupeři nedovolit tolik útočných akcí jako dnes.