clanek-1

Dukla B: Krutá prohra 0:5 s "klokany" - na smrtící brejky jsme nezareagovali

27.10.2019, 10:15

FK Dukla Praha

0:5

(0:3)

12. kolo, ČFL skupina B muži B 2019/2020

FK Bohemians 1905 B

Sestava domácí: Šťovíček - Veniger, Fišl, Kovernikov (46. Novák), Ullman (30. Kim), Studnička (46. Kosík), Mentberger (46. Jakab), Kozel, Lauko, Houha (46. Trávníček), Palacios.

Sestava hosté: Valeš - Václavík, Bederka, Kostl, Vondra - Vrána (65. Ogiomade), Havlena (46. Osmančík), Buneš (83. Vala), Farkaš, Nátr (73. Zeman) - Ugwu (60. Le Tuan).

  • Branky: 16. a 39. Ugwu, 29. Nátr, 80. Le Tuan, 90. Osmančík.
Ve dvanáctém kole sehrál B-tým Dukly v Jirnech pražské derby s béčkem Bohemians 1905. Hosté v dosavadních jedenácti kolech získali o bod méně než Dukla, ale v zápase Dukla lepší postavení v tabulce nepotvrdila, a tak Boheminas získaly po dnešním zápase o dva body více než Dukla a posunuly se před ní v tabluce ČFL, sk. B. Bohemians v zápase přehustily střed hřiště a vyrážely do rychlých brejků přes vysunutého útočníka Ugwu. Když po prvním poločase svítilo na ukazateli skóre 0:3, zdálo se nemožné zápas otočit ve prospěch Dukly. Nakonec ani prostřídání čtyř hráčů najednou o půli k otočení skóre nestačilo a po dvou dalších brankách Bohemians v závěrečné desetiminutovce se skóre zastavilo na hrozivé výši 0:5. Nutno uvést, že, i když se Dukla ve druhé půli zlepšila, nakonec zaslouženě prohrála, a tři body putují do Vršovic.

Do zápasu vstoupila lépe Dukla, ale střela hlavou Palaciose v plném běhu z 15 metrů skončila 3 metry vedle hostující branky. Hosté z Bohemians, odpověděli v sedmé minutě nastřelenou tyčí útočníkem Uqwu, jehož dorážku stačil pokrýt vleže brankář Dukly Šťovíček těsně před brankovou čarou. V jedenácté minutě hosté zakončovali Nátrem ze 6 metrů po centru z pravé strany, naštěstí pro Duklu nad branku. Krátce nato již ale hosté byli úspěšnější, když se po centru z levé strany od levého obránce Vondry prosadil hlavičkou z malého vápna útočník Ugwu, 0:1 pro Bohemians. Poté se Bohemians uklidnili a ve 23. minutě po rychlém protiútoku šli levým záložníkem Nátrem do vedení 0:2. Dukla pak sice nastřelila Palaciosem v 32. minutě tyč, ale v 39. minutě po nedůslednosti v obraně Dukly přidal hostující útočný hrot Ugwu po centru z levé strany svůj druhý gól, a zvýšil tak na 0:3. Domácím se nedařilo prosadit se proti konsolidované obranné linii 5 záložníků a 4 obránců, a tak se pokoušeli jen o střely ze střední vzdáleosti, které kryl hostující brankář a nebo skončily těsně vedle, jako tomu bylo v případě střely Palaciose z 25 metrů.

Dukla do druhé půle vystřídala najednou čtyři hráče, když předtím již v 30. minutě kvůli zdravotní indispozici střídal Ullman. Domácí vstoupili do druhé půle s odhodláním zvrátit nepříznivé skóre, ale výsledkem byla "jen" neproměněná gólová šance v 53. minutě po trestném kopu zahrávaném Laukem, když hosté stačili Fišlovi ukopnout míč v poslední chvíli na roh. Do další brankové příležitosti se Dukla propracovala o pár minut později, ale Kozlovu střelu z levé spojky z 8 metrů stačil hostující brankář Valeš vyrazit na roh. Poté hosté vyrovnali hru a dostali se po chybě v rozehrávce Dukly do brankové příležitosti Osmančíkem, ale ten naštěstí pro Duklu ze 6 metrů nastřelil jen břevno duklácké branky. V další gólové příležitosti Bohemians v 77. minutě po centru z pravé strany do Ogiomadeho ze 6 metrů Osmančík těsně přestřelil branku Dukly. Pěkný gól viděli diváci v 80. minutě, když Novákem odhlavičkovaný centrovaný míč napálil z voleje z 21 metrů přímo do šibenice hostující Le Tuan, 0:4.

V závěrečné desetiminutovce si pak ještě hosté vytvořili další dvě gólové šance. Do první z nich se po centru z levé strany od Buneše dostal hostující Ogiomade, jehož prudká křížná střela z voleje z pravé spojky z 9 metrů směřovala sice vedle branku Dukly, ale "projektil" strefil do hlavy hostujícího Osmančíka, od něhož se z 5 metrů prudký míč odrazil těsně vedle branky Dukly. Druhou gólovou šanci si hosté vytvořili v 86. min., když postupovali tři na jednoho, ale Šťovíček v brance Dukly přízemní přihrávku na malém vápně stačil tečovat a následně Fišl odkopl míč před brankovou čárou do bezpečí. I tak, ale poslední slovo ještě měli hosté z Bohemians, kteří v 90. minutě Šťovíčkem vyraženou prudkou střelu stačili usměrnit ze 6 metrů Osmančíkem do odkryté branky Dukly a upravili na konečných 0:5.

Zápas velmi dobře odřídila trojice rozhodčích: hlavní p. Kožár, jemuž na lajnách asistovali p. Paták a Šlapák.