clanek-1

Dukla B: Po celkově vyrovnaném zápase s béčkem Jablonce nemáme ani bod

13.10.2019, 10:15
Jirny

FK Dukla Praha

0:1

(0:1)

10. kolo, ČFL skupina B muži B 2019/2020

FK Jablonec B

Sestava domácí: Šťovíček - Novák (77. Vyleta), Fišl, Kovernikov, Veniger (46. Houha), Studnička, Kozel (64. Palacios), Trávníček, Lauko (59. Kim), Ullman, Ayong.

Sestava hosté: Vajner - Štěpánek, Dočekal, Koblížek, Skuhravý - Haitl (83. Buchlovský), Kubista, Rozkovec, Černák (64. Kinčl) - Velich (73. Munzar), Daníček.

  • Branky: 39. Skuhravý.
V desátém kole přivítal B-tým Dukly v Jirnech sousedy v tabulce, béčko FK Jablonec. Hosté v dosavadních devíti kolech získali o bod více než Dukla, a tak se očekával vyrovnaný zápas. Po dvou rozdílných poločasech, kdy si v první půli více brankových příležitostí vytvořili hosté z Jablonce, se ve druhé půli karty obrátily, ale Dukla své čtyři gólové příležitosti neproměnila, a tak si hosté díky lepší produktivitě odvážejí tři body. V rychlém, svižném zápase vidělo 80 diváků pěkný fotbal. Dobře rozhodovala trojice rozhodčích, v čele s hlavním rozhodčím Švagrem a asistenty Ulrichem a Vokounem.

V úvodní čtvrthodince byli aktivnější hosté, kteří se opírali o zkušené, fyzicky disponované hráče - na stoperu o Dočekala, na levé obraně o kapitána Skuhravého, na postu defenzivního o záložníka Kubistu a v útoku o Daníčka. První nebezpečná střela na branku Dukly směřovala v 23. minutě z kopačky hostujícího Daníčka z pravé spojky z 18 metrů, ale Šťovíček v brance Dukly byl pozorný a prudkou křížnou střelu stačil vyrazit na roh. Z následného rohového kopu zahrávaném Daníčkem na bližší tyč vznikla v malém vápně "trma vrma" a v gólové šanci vyboxovaný míč zakončil střelou z 5 metrů hostující Skuhravý nad branku Dukly. Hosté dobře přenášeli hru křížnými pasy a po jednom z nich následoval křížný centrovaný míč z pravé strany nalevo, kde si naběhl hostující Velich a v dobré střelecké pozici z 8 metrů nebezpečně vystřelil, ale bránící Veniger stačil ještě míč ztečovat na roh. Z následujícího rohového kopu, zahrávaného Daníčkem, jako přes "kopírák" na bližší malé vápno, prodlužoval hlavou vysoký Kubista a dorážel z metru "zavírající" Skuhravý, což byl nakonec i vítězný gól, 0:1 v 39. minutě. Další gólovou příležitost si hosté vypracovali ve 42. minutě, když v levé spojce pronikl do obrany Dukly levý záložník Černák, ale sám proti vybíhajícímu Štovíčkovi poslal křížnou střelu 1,5 metru vedle duklácké branky. Dukla během první půle se snažila o střelbu, ale na branku nesměřovala ani jediná, všechny skončily vedle hostující branky. Hosté si tak v průběhu prvního poločasu vytvořili 3 brankové příležitosti.

Do druhé půle vystřídal zraněného Venigera Houha. Dukla zpřesnila, přidala na důrazu a zrychlila a výsledkem byla v 52. minutě gólová příležitost, když v souboji s hostujícím stoperem Dočekalem vybojoval míč Ayong. Postupoval sám na brankáře hostí z levé spojky, ale střelu z levé spojky z 8 metrů stačil vyběhnutý brankář Vajner vyrazit na rohový kop. V 62. minutě nebezpečně vystřelil Studnička z levé spojky z 23 metrů, ale prudká rána skončila jen čtvrt metru vedle levého vinglu. Pro Duklu smůla - pro hosty štěstí. V 72. minutě se dostal do úniku Palacios, po tom, co Houha našel kolmou přihrávkou Studničku, a ten našel pěkně nabíhajícího Palaciose, který v gólové šanci za 13 metrů sám proti hostujícímu brankáři neskóroval, a hostující brankář Vajner vyšel ze souboje opět vítězně. Krátce nato nebezpečně vystřelil Trávníček z 21 metrů, ale jeho přízemní ostrou ránu k tyči pozorný brankář hostí chytil. V další gólové šanci Dukly se v 78. minutě ocitl Ullman, když si narazil míč s Ayongem a postupoval sám na hostujícího brankáře, který ale včasným vyběhnutím na hranici velkého vápna a pádem pod nohy pronikajícího Ullmana zastavil celou akci. Když potom v 85. minutě i čtvrtá gólová šance Dukly, do které se dostal Ayong, skončila v souboji jeden na jednoho úspěchem hostujícího gólmana, který pádem pod nohy Ayongovi 10 m před brankou Jablonce sebral míč z nohy, skončil zápas porážkou mladíků Dukly 0:1. Přestože ve druhé půli byla Dukla lepší a hosty předčila v kombinaci a gólových šancích, bodově vyšla naprázdno, o což se zapřičinil svým výkonem zejména hostující brankář Vajner.

Rozhodčí Švagr "udělil" dvě žluté karty hráčům Dukly a jednu žlutou hráči hostí.