clanek-1

Vítězství nad Varnsdorfem a baráž trefil Jakab

11.07.2020, 17:00
Juliska

FK Dukla Praha

2:1

(1:0)

29. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2019/2020

FK Varnsdorf

Sestava domácí:

Rada – Chlumecký, Piroch, Jakab – Kozma, Tetour (c) (84. Kovaľ), Doumbia – Souček (76. Ayong), Preisler (84. Krunert), Holík (76. Ullman), Fábry (58. Hadaščok).

Sestava hosté:

Vaňák – Daniel Novák (73. Zezula), Lehoczki (84. Pajkrt), M. Kubista, Heppner – Bláha (C), Kocourek – D. Breda, Ondráček (73. L. Novák), Šimon – Schön (84. Kubr).

  • Branky: 41. Kozma, 57. Jakab – 50. Schön, ŽK: 63. Chlumecký – 70. M. Kubista, 79. Lehoczki, ČK: , Rozhodčí: Klíma – Vlasjuk, Poživil, Střely na bránu: 7:2, Střely mimo: 10:2, Rohy: 7:3, Ofsajdy: -, Fauly: -.
Josef Jakab podruhé hrdinou. Nejprve minulý týden zachraňoval zápas v Líšni, v sobotu proti Varnsdorfu (2:1) svou trefou pojistil účast Dukly v baráži o Fortuna ligu. Pražané zvítězili už pošesté v řadě.

Parádní vstup do utkání, povedený první poločas a pak rozpaky ve druhé části zápasu. Tak lze shrnout zápas 29. kola FORTUNA:NÁRODNÍ ligy mezi FK Dukla Praha a FK Varnsdorf. 

Už v úvodu utkání poslal zdravici z dobrých 30 metrů směrem na branku dvacetiletého Vaňáka kapitán domácích Daniel Tetour. Jeho pokus však zamířil nad horní tyč. O pár minut později byl blízko úvodní brance po závaru v pokutovém území Holík, hostující Vaňák stačil míč vyrazit nohama pryč. Na branku si tak fanoušci na čerstvě 60leté Julisce museli ještě počkat. Bezmocně to mezi nimi zahučelo ve chvíli, kdy si Doumbia ve vápně vyměnil míč s Holíkem, ovšem levačkou rozeznil jen břevno. Pak ale přišel rohový kop, po němž Kozma hlavou otevřel střelecký účet utkání. Domácí v prvním poločase jasně dominovali a jen centimetry je dělily od více branek v síti Varnsdorfu.

Nekoncentrovanost a možná trochu bohulibost v obranné činnosti byla příčinou vrásek na čele trenéra Skuhravého, když po pěti minutách druhého poločasu Varnsdorf zásluhou Schöna srovnal na 1:1. K tomu se dostal míč po centru Šimona, přičemž přízemní střelou překonal Radu. Chvíli pak trvalo, než se opařená domácí skvadra znovu dostala do tlaku. Vedení měl na kopačce Preisler, z ostrého úhlu ale na Vaňáka nevyzrál. Další branka tak přišla až vzápětí z rohového kopu, kdy se přetažený centr vrátil zpět do chumlu hráčů. V něm se nejlépe a hlavně rychle zorientoval Jakab - 2:1. Nevýraznou pasáž hry mohl rozetnout v závěru poločasu znovu Schön, zakončení se mu ke štěstí domácí obrany příliš nepovedlo. Naopak po závěrečném hvizdu se domácí Dukla radovala už z šestého vítězství v řadě, které podruhé za sebou zařídil obránce Jakab.

Dukla si tak zajistila účast v baráži o nejvyšší soutěž, kam postoupí ze třetí příčky FN ligy. Předtím ale bude muset odehrát ještě poslední kolo základní části, kdy vyrazí na výjezd do Třince.