clanek-1

Vítězná série pokračuje, Dukla porazila doma Chrudim 3:0

27.06.2020, 17:00
Juliska, čas utkání se může měnit

FK Dukla Praha

3:0

(2:0)

27. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2019/2020

MFK Chrudim

Sestava domácí:

Rada – Dancák, Piroch, Jakab – Kozma, Tetour (c), Doumbia (66. Fábry) – Souček(73. Ullman), Preisler (84. Hadaščok), Holík (84. Kovaľ), Ayong (66. Krunert)

Sestava hosté:

Zíma – Hlavsa, Drahoš (82. Krčál), Vencl (C), Trávníček – Krištof (73. Janoušek), Sixta – Mužík (46. Kesner), Rybička (46. J. Havlena), T. Dostálek (46. Nikodem) – Vašulín.

  • Branky: 5. Ayong, 33. Kozma, 53. Preisler, ŽK: 31. Ayong, 75. Krunert, 77. Piroch – 68. Vencl, 77. Drahoš, ČK: -, Rozhodčí: Dorušák – Horák, Váňa, Střely na bránu: 4:0, Střely mimo: 5:2, Rohy: 5:3, Ofsajdy: -, Fauly: -.
V rychlém sledu druhé mistrovské utkání na domácí Julisce. Los 27. kola FN Ligy přisoudil Dukle soupeře ze středu tabulky: MFK Chrudim. Oproti říjnovému střetnutí si hráči Dukly dobře rozehraný duel pohlídali a zvítězili 3:0.

Domácí šli rychle do vedení po bezchybně provedeném založení protiútoku. Základním stavebním kamenem gólové akce z 5. minuty přitom byla dlouhá přihrávka Doumbii na Holíka, jenž v šetnáctce přiťukl zakončujícímu Ayongovi. Doumbia mohl vzápětí ještě zvýšit náskok, jeho střela z hranice pokutového území  zamířila těsně vedle levé tyče. Druhou branku utkání tak přinesla až akce ve 34. minutě, kdy Ayong střílenou přihrávkou našel ze druhé vlny nabíhajícího Kozmu. Ten navzdory očekávání hostující obrany nejprve míč zpracoval a následně přesně umístil k tyči. Domácí hráči svou územní převahu v první půli nedokázali efektivněji využít. 


Úvodní minuty druhého poločasu patřily Chrudimi. Do obrovské brankové příležitosti se po chytré přihrávce Havleny dostal Vašulín, domácí brankář Rada ale stačil včas vyběhnout. Další gólové radosti se tak slušně zaplněná Juliska dočkala až v 55. minutě. Přenesení z pravé strany našlo osamoceného Preislera, který z první propálil vše, co mu stálo v cestě. Oproti prvnímu dějství domácí trochu povolili uzdu, díky tomu se Chrudim častěji dostávala před branku Rady. Domácí brankář si s tím dokázal poradit.

Do vlažnější druhé části přinesl emoce až zákrok hostujícího Drahoše, který marně stíhal míč, přičemž nevybíravým zákrokem poslal k zemi Krunerta. Okamžitě u něj bylo klubko domácích hráčů, kteří mu rázně vysvětlovali, že tímto způsobem se na Julisce chovat nesmí. Hlavní rozhodčí utkání Dorušák navzdory přání tribun vytáhl žlutou kartu a zažehnal tím ještě větší emoce na tribunách. To bylo ale ze zajímavějších momentů zápasu vše. Ačkoli ve druhé nastavené minutě padla branka střídajícího Róberta Kovaľ, pro teč hráče v ofsajdu se jako čtvrtá branka do zápisu nedostala. 


Dukla tak zvítězila už počtvrté v řadě a na čtvrtou Viktorku tak má před jejím zápasem 27. kola náskok čtyři body.