clanek-1

Duel se Sokolovem jsme zvládli a získali tak důležité body

18.06.2020, 17:00
Juliska, čas utkání se může měnit

FK Dukla Praha

3:1

(1:0)

24. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2019/2020

FK Baník Sokolov

Sestava domácí:

Rada - Dancák, Piroch, Chlumecký - Souček (75. Ullman), Kozma, Tetour, Doumbia (87. Krunert), Preisler - Ayong (81. Hadaščok), Holík (87. Jakab)

Sestava hosté:

Fryšták - Ruml, Tkadlec, Čihák (55. Kovář), Hasil, Vondra - Vávra (55. Machuča), Kopřiva (55. Červenka), Skopec, Dvořák (75. Machák) - Yu (75. Šmehyl)

  • Branky: 29. Ayong, 49, Doumbia, 61. Dancák – 63. Kovář ŽK: 22. Tetour, 65. Dancák - 84. Machek ČK: , Rozhodčí: Rejžek P. - Kotalík P., Pečenka J.
  • Diváci: 381
V utkání s předposledním týmem tabulky jsme se po nevydařených zápasech rozehráli ke kvalitnímu výkonu. K vítězství 3:1 přispěli gólem Ayong, Doumbia a Dancák.

Podrobnosti připravujeme…

V zamračený čtvrteční podvečer na Julisku zavítal FK Baník Sokolov, tým z předposledního místa tabulky. Hosté však nebyli ve špatném rozmaru, dvakrát po sobě totiž dokázali zvítězit. Zato hráči domácí Dukly nezvítězili už tři zápasy v řadě a chtěli tuto sérii protrhnout.. A to také od začátku zápasu ukazovali.

Už ve 4. minutě se k zakončení dostal na levé straně Dominik Preisler, jeho rána z úhlu však byla velmi nepřesná. Hosté se prakticky k ničemu nedostávali a tak to byli domácí, kteří hrozili především z krajů. V jedné takové situaci se ve 20 minutě ocitl Karsten Ayong, když se procpal přes obránce a poté hledal zpětnou přihrávkou na penaltě Lukáše Holíka. Jeho střelu však dokázal skluzem zblokovat jeden z obránců a tak Fryšták zasahovat nemusel. Ayong dělal hostům problémy, protože i ve 25. minutě to byl on, kdo se zbavil na pravé straně bránícího soupeře a zamířil levačkou kousek nad. Hosté v této části zápasu vůbec nestačili, jen o dvě minuty později se na levé straně uvolnil Tetour, který předložil do vápna krásnou přihrávku Doumbiovi. Domácí záložník však míč jenom otřel o levou tyč Fryštákovy branky. Netrvalo ale dlouho a domácí příznivci už se mohli radovat. Po průniku na levé straně si střílený centr na hranici malého vápna našel Ayong a bez problémů ho uklidil do sítě, 1:0. Domácí i nadále kontrolovali zápas, avšak větší šanci si nevytvořili. Až pár minut před koncem prvního poločasu se po chybné rozehrávce hostující obrany řítil vpřed Ayong. Na poslední chvíli mu vypíchl míč jeden z hostujících zadáků, ale jenom k Danielu Kozmovi, který mířil kousek vedle. Spokojenější do kabin tak šla Dukla.

Do druhé půle vstoupili hráči Dukly stejně aktivně jako do té první a tentokrát to i neslo ovoce. Už po 4 minutách se prosadil Mohamed Doumbia, když po sérii krásných narážeček poslal z hranice vápna balon k pravé tyči. Hosté pak reagovali hned trojím střídáním v pokusu ještě něco udělat s vývojem zápasu. V 62. minutě však dostali další tvrdý úder. Rohový kop domácích byl prodloužen na první tyči a na té zadní ho poslal do sítě Samuel Dancák, 3:0. Jenže právě tato situace hosty paradoxně nakopla, hned o minutu později totiž dokázali snížit. Střídající Daniel Kovář si naběhl na přetažený centr, který Filip Rada nedokázal zachytit, a z velmi ostrého úhlu ho dokázal poslat do brány. Poté se hra přelévala ze strany na stranu a každý z týmů si připravil ještě dvě velké šance. Nejprve se po rohu jako přes kopírák dostal k balonu Dancák, ale tentokrát ho do sítě dopravit nedokázal. Na druhé straně si nejprve připsal výborný zákrok Rada a poté se jen ohlížel, když hlavička hostujícího Šmehyla zamířila kousek vedle jeho levé tyče. V poslední minutě základní hrací doby pak na přihrávku před odkrytou branku hostů nedosáhli hned tři hráči Dukly. Skóre už se tedy nezměnilo a zápas skončil výsledkem 3:1.

Dukla se tak po třech utkáních bez bodu mohla opět radovat z vítězství. Další body může přidat v neděli 21.6. kdy zamíří na hřiště Prostějova (zápas začíná v 17:00).