clanek-1

Další ztráta - Dukla prohrála v Ústí nad Labem

13.06.2020, 17:00
Městský stadion Ústí

FK Ústí nad Labem

3:2

(0:1)

23. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2019/2020

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Tvrdoň - Písačka, Peterka, Hudec, Bílek - Prošek (81. Chodora), Miskovič (72. Pimpara), Valenta, Richter, Drame - Matějka (92. Bassey)

Sestava hosté:

Rada - Chlumecký, Piroh, Dancák - Souček (79. Ayong), Kozma, Krunert (58. Doumbia), Tetour, Preisler (56. Hašek) - Hadaščok (58. Jakab), Holík

  • Branky: 49. L. Matějka, 74. Drame, 76. D. Richter – 19. a 80. Lukáš Holík, ŽK: 33. J. Peterka – 10. Krunert, 23. Lukáš Holík, 31. Kozma, ČK: , Rozhodčí: , Střely na bránu: 7:6 (0:3), Střely mimo: 5:5 (4:0), Rohy: 5:2 (2:2), Ofsajdy: 1:2 (1:1), Fauly: 14:15 (7:5).
Dobře rozehraný zápas se ve druhém poločase proměnil v noční můru. Hráči FK Dukla Praha v rámci 23. kola vyjížděli na zápas s FK Ústí nad Labem. A už po dvaceti minutách vedli 1:0. Jenže ve druhém poločase se domácí tým vzepjal k velkému obratu, na jehož konci zůstávají 3 body v Ústí nad Labem za vítězství 3:2.

Povedený vstup do jarní části po koronavirové krizi budil mezi fanoušky optimismus. Dukla potvrzovala ambice na postup do nejvyšší soutěže. Po třech utkáních se ziskem bodů přišlo nepovedené představení ve Vlašimi (2:0), prohra s Pardubicemi (1:0) a nezvládnutý zápas s Ústím nad Labem (3:2). Z příček zajišťující baráž tak Dukla spadla na čtvrtou pozici a musí se znovu drápat nahoru. Přitom právě v Ústí nad Labem v první poločas nasvědčoval tomu, že si pražský tým jako favorit utkání odveze všechny body. Pak ale přišla druhá půle a kruté vystřízlivění.

V úvodu utkání to byla domácí Arma, která mohla jít do vedení. Nejprve branku Filipa Rady přestřelil Jiří Miskovič, následně v tutovce selhal Youba Drame. Naopak Dukla svou první velkou příležitost zásluhou Lukáše Holíka v 19. minutě proměnila. V následujících minutách pak místo branek přibývaly žluté karty. Zažlutilo se před očima Krunerta, Holíka a Kozmy.

Kromě dvou rohových kopů na obou stranách se ale nic dalšího v první půli nestalo. Infarktové stavy pro fanoušky si totiž připravila až druhá půle.

Do ní lépe vstoupili domácí. Už po dvou minutách se znovu Drame ocitl v gólové situaci. Jeho záměr překazil pohotovým zákrokem Rada. Ani ten však o dvě minuty později nestačil na střelu Lukáše Matějky, který tak vyrovnal na 1:1. Trenér Roman Skuhravý na remízový stav reagoval vystřídáním Vojtěcha Hadačšoka (Josef Jakab) a Štěpána Krunerta (Mohamed Doumbia) v 58. minutě. Místo kýženého vedení ale oba bezmocně přihlíželi, jak domácí v rozmezí dvou minut strhli zápas zásluhou Drameho a Richtera na svou stranu. V poslední desetiminutovce sice dokázal Lukáš Holík přelstít domácího brankáře Mariána Tvrdoně a snížit, nikdo další se však k úspěšnému střelci Dukly nepřidal. Domácí tak díky povedenému druhému poločasu zvítězili 3:2.

Dukla tak připsala další ztrátu bodů. Další utkání má na programu ve čtvrtek 18. června, kdy se na Julisce utká s patnáctým FK Baník Sokolov (od 17:00).