clanek-1

Vlašim uhájila domácí prostředí a zvítězila 2:0

07.06.2020, 17:00

FC Sellier & Bellot Vlašim

2:0

(0:0)

21. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2019/2020

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Bačkovský – D. Hašek, J. Štochl, Broukal, Mil. Kadlec (79. Sváta) – P. Breda, Blecha, Janda, V. Svoboda – Záviška (67. Fotr), Dias (85. Diamé).

Sestava hosté:

Hruška – Dancák, Fišl, Chlumecký – Doumbia (74. Fábry), Tetour – Preisler (85. Ullman), Kozel (46. Krunert), Souček (62. Hadaščok) – Hašek, Ayong (62. Holík).

  • Branky: 75. Dias, 83. V. Svoboda , ŽK: 90+2. Bačkovský (VLA) – 33. David Kozel (DUK), ČK: , Rozhodčí: Dorušák – Myška, Lakomý,
Nepovedené představení ve Vlašimi ukončilo sérii zápasů s bodovým ziskem. Ve čtvrtém zápase po znovu obnovení soutěže vyjížděla Dukla na hřiště Vlašimi. Po vyrovnaném prvním poločase přišla studená sprcha v podobě dvou branek do sítě Matúše Hrušky. Ofenziva Dukly naopak nedokázala najít recept na Huga Bačkovského - z Vlašimi tak odjíždí s porážkou 2:0.

Druhá Dukla na hřišti třinácté Vlašimi měla plnit roli favorita. V úvodním poločase nebylo příliš momentů, které by diváka přesvědčily o tom, že se setkávají týmy z opačných pólů tabulky. Dukla nenavázala na první vzájemné střetnutí, ve kterém zvítězila jednoznačně 4:0 (po poločase 2:0).

Trenér Skuhravý udělal i kvůli našlapanému ligovému programu hned několik změn v sestavě. Do branky se tak místo Filipa Rady postavil Matúš Hruška, debut v základní sestavě prožil David Kozel, který se v útoku postavil vedle Samuela Dancáka. V obranné řadě se pak objevil Doumbia s Filipem Haškem. A hned v páté minutě si museli oddychnout, když z brejkové situace šli domácím málem do jednobrankové vedení. Zakončující Svoboda však minul. Dukla zahrozila o pár minut později střelou Haška, domácí brankář Bačkovský ale dokázal jeho pokus vytěsnit mimo tyče. Na druhé straně vzápětí nechybělo mnoho, aby Blecha slavil úvodní branku zápasu - ve skluzu nedokázal dopravit míč za brankovou čáru. A když se další dělovka Haška zastavila jen na břevnu, odešly oba týmy po úvodních 45 minutách do šaten bez branek.


Druhé dějství zápasu začalo střídáním v sestavě Dukly -Davida Kozla nahradil Štěpán Krunert. Po třech minutách hostujícím zatrnulo při hlavičce Filipa Blechy, která skončila těsně nad brankou. Další břevno pak z přímého kopu orazítkoval Filip Hašek. V 53. minutě pak znovu zahrozil Blecha, jeho střelu k tyčce vytáhl Hruška. O devět minut později už domácí zvedali ruce nad hlavu při chytrém obloučku Lucase Diase to totiž vypadalo, že míč zapadne do branky. Nakonec přece jen minul. Hruška ale přece jenom kapituloval, a opět u toho byl Dias. Ten v 75. minutě v zakončoval ze druhé vlny přečíslení domácích dělovkou z hranice malého vápna - 1:0. Dukla se následně tlačila za vyrovnáním, jenže obranný blok domácí Vlašimi byl k nepřekonání. Další ránu Dukle v 83. minutě zasadil nenápadnou střelou Václav Svoboda, který tak zvýšil už na 2:0 pro domácí FC Sellier & Bellot Vlašim. Skuhravý zareagoval vystřídáním Preislera, za kterého přišel do hry jeden ze střelců čtvrtečního utkání proti Vyšehradu Ondřej Ullman. Ani on ale nedokázal překonat dobře fungující obranný val domácích. Ti tak uhájili domácí hřiště před nájezdníky z Julisky a po zásluze získali tři body za povedený nedělní výkon.

Dukla musí nepovedené utkání hodit rychle za hlavu. Už ve středu se totiž na domácím hřišti střetne s vedoucím týmem tabulky z FK Pardubice (od 17 hodin).

Hodnocení trenéra: