clanek-1

Naše působení ve Viareggiu ukončila Boloňa

19.03.2019, 18:00

Bologna FC 1909

2:0

(0:0)

1. Celostátní dorostenecká liga

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Šťovíček (74. Buchlák) – Kadlec (60. Matoušek), Novák, Mašek, Veniger – Studnička (60. Soukup), Kott (K), Palacio (74. Rattay) – Ullman, Bin (60. Kozel), Houha (74. Hrubeš).

  • Branky: 55. Farinelli, 69. Cossalter. Rozhodčí: Ricci. ŽK: Houha, Novák.
  • Diváci: 370
Dukla se v úterý večer utkala ve vyřazovací fázi turnaje ve Viareggiu s Boloňou. V prvním poločase byly síly vyrovnané, Boloňa ale ve druhém vstřelila dva góly, na které naši nedokázali zareagovat a prohráli 0:2. Svou účast na turnaji tak bohužel uzavírají.

V 5. minutě zkoušel Tomáš Kott nasměrovat přímý volný kop přímo do brány, obrana Boloni ale zasáhla. Boloňa se pak usadila na naší polovině a Jan Šťovíček vychytal v první čtvrthodině hned dvě její šance. Diagonální střela Rabbiho v 19. minutě naši bránu naštěstí minula. Ve 24. minutě měla Boloňa přímý volný kop z dobré vzdálenosti, pěkný centr ale nikdo ve vápně nezpracoval a naše brána nebyla ohrožena. Ve 39. minutě přišla veliká šance Dukly. Kim Bin dostal pěkný centr od Ondřeje Ullmana, poradil si s obranou soupeře a pak pálil jen těsně vedle tyče. A chvíli před koncem prvního poločasu si Šťovíček připsal důležitý zákrok, kterým udržel bezbrankový stav.

V 53. minutě rozehrál William Palacio rohový kop Dukly, před bránou se ale vysokého centru nikdo nechopil. V 55. minutě Boloňa vstřelila vedoucí gól. První střelu z levé strany Šťovíček vyrazil jen před sebe, k balonu doběhl Farinelli a ještě ležícího brankáře překonal, bylo to 1:0. V 58. minutě Šťovíček vychytal přízemní střelu Nivokaziho. Další velký zákrok si připsal v 63. minutě. Jen o minutou poději Dukla po rychlém brejku zaútočila, Palacio nacentroval Ullmanovi, ten ale před nekrytou bránou z bezprostřední blízkosti přestřelil. V 69. minutě přidala Boloňa druhý gól. Cossalter dostal přihrávku do běhu a zakončil přesně křížnou střelou po zemi. Dukla si bohužel do konce utkání výraznou příležitost nevytvořila a zápas skončil 2:0 pro Boloňu. Náš tým tak své působení na turnaji uzavírá.