clanek-1

U19: Druhý zápas ve Viareggiu jsme 2:0 vyhráli

14.03.2019, 15:00
Stadio Cavanis

Atlantida Juniors

0:2

(0:0)

1. Celostátní dorostenecká liga

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Šťovíček - Kadlec (87. Volf), Novák, Mašek (71. Matoušek), Veniger - Soukup (46. Kozel), Kott (K), Studnička - Ullman (81. Kim Bin), Palacio (87. Rattay), Hrubeš (46. Houha).

  • Branky: 75. Studnička, 85. Kim Bin. Rozhodčí: Catallo.
  • Diváci: 500
Čtvrtek byl druhým herním dnem našeho týmu na turnaji Coppa Carnevale v italském Viareggiu. Soupeře z Uruguaye jsme odpoledne přehráli a mohli jsme se radovat z první výhry turnaje, která nás posunula na druhé místo naší skupiny.

Začátek utkání patřil našemu mužstvu. Již ve 12. minutě se vyznamenal brankář soupeře, který kryl přízemní střelu Ullmana z pravé strany. O 5 minut později hlavička našich z bezprostřední blízkosti skončila těsně nad břevnem branky soupeře. Ve 25. minutě prováděl soupeř trestný kop ze vzdálenosti cca 30 metrů. Prudkou střelu hráče Matea Šťovíček kryl. Ve 30. minutě měli naši opět dobrou příležitost vstřelit vedoucí branku, kterou brankář soupeře zneškodnil. Vzápětí měl soupeř možnost skórovat, když Giuliano prošel po pravé straně a jeho střela z bezprostřední blízkosti skončila těsně vedle naší branky. Ve 38. minutě měl dobrou příležitost Kadlec. Jeho střelu vyrazil brankář soupeře na roh. 

Ve 49. minutě Studničkovu střelu brankář znovu vykryl. V 55. minutě se vyznamenal brankář Šťovíček, který zneškodnil prudkou ránu Matea. V 75. minutě padla naše vedoucí branka: Tvrdá střela Studničky se odrazila od břevna a skončila za brankovou čarou. Po obdržené brance soupeř přitvrdil a tím se hra přiostřila na obou stranách. V 85. minutě prošel obranou soupeře Palacio, přihrál před bránu na volného Kim Bina, jenž zvýšil do odkryté brány naše vedení na 2:0. V závěru utkání po samostatné akci Kim Bin mohl zvýšit na 3:0, ale jeho tvrdá střela skončila nad brankou soupeře. 

Vítězství našeho mužstva je zasloužené. Po týmovém, bojovném výkonu se nám podařilo zvítězit nad soupeřem, který ve 2. poločase hrál tvrdě a mnohdy nečistě. Soupeř měl několik kvalitních hráčů, zejména Giuliano a Mateo byli pro našeho brankáře nebezpeční. 

Další dnešní utkání v naší skupině CFC Genoa - US Livorno skončilo 1:0 (0:0). CFC Genoa (Janov) nyní vede naši skupinu se ziskem 6 bodů, Dukla je se 3 body zatím druhá, stejný počet bodů má i třetí Livorno. Atlantida Juniors zůstávají bez bodu na čtvrtém místě.