clanek-1

U19: V CLD přivezl nejstarší dorost zaslouženě body z Jihlavy

13.04.2019, 11:00

FC Vysočina Jihlava

0:4

(0:0)

21. kolo, 1. Celostátní dorostenecká liga

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Buchlák - Volf (57. Kadlec), Čížek, Kovernikov, Veniger – Kozel (57. Dostál), Vácha, Studnička – Houha, Palacios (84. Ullman), Kim.

  • Branky: Dukla: Houha 2 (70. a 90. min.); Veniger (62. min.); Kim (73. min.).
Starší dorostenci Dukly ve dvacátém prvním kole celostátní dorostenecké ligy U19 vycestovali na hřiště mládeže FK Vysočina Jihlava na atletickém stadionku Na Stoupách. Domácí figurovali před zápasem v tabulce na třináctém místě, po odehraném jedenadvacátém kole klesli na 14. místo, Dukla po vítězném zápase zůstává na 16. místě s jedním zápasem k dobru a ztrátou dvou bodů na Mladou Boleslav a tří bodů na Jihlavu a Slovácko. Po fotbalově pěkném a vzrušujícím utkání si tři body díky zpřesněné koncovce v poslední třicetiminutovce odvezli z Vysočiny mladíci Dukly.

Po úvodním oťukávání zahrozila jako první domácí Jihlava v 9. min, když po rohovém kopu zleva a nacvičeném signálu střela stopera Pojezného z 10 metrů naštěstí skončila na zádech bránícího Palaciose.bDukla zahrozila poprvé ve 13. minutě po nepřesné rozehrávce domácího brankáře Jágrika, kterou zachytil  Studnička, po jehož přihrávce střílel Palacios z 12 metrů. Brankář Jihlavy napravil svoje zaváhání a v šanci Palaciose vychytal. V 15. minutě Dukla spálila další šanci po akci Kovernikov - Kozel - Kim, když Kim z 14 metrů z pravé spojky se pokusil přehodit vybíhajícího brankáře domácích, ale jeho lob skončil půl metru nad opuštěnou brankou. Ve 20. minutě nepřesnou rozehrávku domácích stoperů zachytil Kozel, přihrál napravo na Studničku, který našel v pravé spojce na oblouku velkého vápna Houhu, ale jeho křížná střela skončila vedle.

Za další dvě minuty se po uklouznutí kapitána domácích, Svobody, dostal do dobré pozice Veniger, ale jeho křížnou střelu z 8 metrů z úhlu z levé strany domácí brankář vystihl a střelu kryl. Jihlavští si gólovou šanci vytvořili ve 27. minutě, když prudká střela útočníka Shudeiwy z hranice velkého vápna skončila jen 1/2 metru vedle branky Dukly. Ve 30. min. střela Studničky ze 13 metrů z pravé spojky skončila 1/2 metru nad brankou Jihlavy. V 36. min. se vytáhl domácí brankář Jágrik, když po přihrávce Kovernikova ostrou střelu Houhy z pravé strany ze 14 metrů směřující pod břevno, vytáhl na roh.

Poslední slovo v první půli patřilo jihlavským, kteří ve 45. min. po rohovém kopu Rittera z levé strany zakončovali patičkou levým záložníkem Růžičkou, naštěstí pro Duklu skončil míč nad brankou. Ve druhém poločasu, v první čtvrthodince byla hra vyrovnaná. Jako první si vytvořila gólovou šanci Dukla po akci Veniger - Vácha - Kim, když Kim své sólo od půlícího kruhu zakončil kličkou brankáři a následně "rozhozený" ze 3 metrů dal vedle. Tisícíprocentní šance!

V 53. min. zatáhl za bezpečnostní brzdu v posledním okamžiku Kovernikov, když Dukla ztratila míč uprostřed pole a rychlý výpad domácího kapitána Svobody vyřešil taktickým faulem, za což dostal ŽK. Trestný kop ze vzdálenosti 17 metrů od branky Dukly naštěstí pro Duklu domácí stoper Crha nastřelil jen do zdi. Následný rychlý protiútok Dukly zastavil taktéž taktickým faulem na půli domácí Shudeiwa, za což také on dostal ŽK. V 57. min. proběhlo střídání Dukly. Na postu pravého obránce vystřídal Volfa Kadlec a v záloze Kozla nahradil Dostál. V 61. min. po rychlém protiútoku Dukly zakončoval střelou z levé strany Veniger, jehož brankářem Jágrikem vyraženou střelu opětovně směřoval do domácí branky ze 6 metrů Houha, ale brankář byl opět připraven a střelu stačil vyrazit. Následně Dukla zahrávala dva rohové kopy za sebou a po pěkné kombinaci Vácha-Studnička-Kim a jeho zpětné přihrávce "pod sebe" na malé vápno domácí brankář vyrazil míč jen k Venigerovi, který v 62. min. nekompromisně střelou ze 13 metrů do levého vinglu dostal Duklu do zaslouženého vedení, 0:1.

Hned z rozehrávky z půlící čáry se domácí snažili z 50 metrů překvapit Buchláka v brance Dukly, ten s překvapivou, ale nepřesnou střelou neměl problémy. Dukla se uklidnila, zpřesnila hru, na druhé straně se domácí snažili vyrovnat stav utkání. Zvýšená agresivita domácích v soubojích se promítla v 65. min. ve žlutém varování domácího středního záložníka Trinha za taktický faul na půlící čáře zezadu na unikajícího Dostála. Domácí po obdrženém gólu začali atakovat rozehrávku Dukly ve dvojici někdy i v trojici hráčů. V 67. min. rychlý protiútok Jihlavy zakončil střelou z pravé strany záložník Svoboda vedle branky Dukly. V 68. min. se dostal do gólové šance Palacios, střelu z levé spojky ze 6 metrů stačil domácí brankář vyrazit na roh. V 70. min. Dukla zvýšila na 0:2, když přihrávku domácího pr. záložníka Svobody zachytil před velkým vápnem Jihlavy Houha, našel v pravém křídle Kima, ten na prostředku Studničku, jehož prudká přízemní střela ze 13 metrů skončila na tyči a z odraženého míče se ze 7 metrů prosadil pohyblivý Houha. Následně v 72. min. za taktický faul na Váchu na půli při rychlém protiútoku Dukly dostal ŽK domácí pravý obránce Fila. Hned v 73. min. udeřila Dukla potřetí, a to, když po přihrávce od Venigera a následné krásné "ulici" od Dostála se po zásluze prosadil sám před domácím brankářem agilní Kim, 0:3.

Jihlava se snažila zkorigovat skóre, v 77. min. po rohovém kopu Jihlavy z pravé strany zachraňoval v gólové šanci domácích na brankové čáře Dukly Kovernikov odkopem v "hodině dvanácté", následně střelu domácího kapitána Svobody chytil pozorný Buchlák. V 82. min. za taktický faul na Houhu byl ŽK "oceněn" domácí útočník Ritter. V 84. min. stojí za zmínku tvrdá střela Palaciose z 24 metrů, kterou domácí brankář vyrazil. Následně vystřídal Palaciose v útoku Dukly Ullman. V 85. min. se zaskvěl brankář Dukly Buchlák, který nebezpečnou střelu domácího levonohého útočníka Rittera z trestného kopu, směřující do levého vinglu, stačil vyrazit na roh a udržel tak čisté konto. V 86. min. po centrovaném míči z pravé strany z přetaženého trestného kopu hlavičkoval domácí záložník Lokvenc ze 6 metrů půl metru vedle branky Dukly. V 88. min. po centru Kadlece hlavička Studničky z 8 metrů skončila 3 metry vedle domácí branky. Poslední slovo pak měla Dukla v 90. min., když po akci Dostál - Kadlec - Kim zakončoval Houha ze 2 metrů na konečných 0:4 pro Duklu.

Velmi dobře rozhodovala trojice rozhodčích v čele s hlavním rozhodčím Leškou.