clanek-1

U19: Více v silách U19 nebylo

11.05.2019, 11:00

SK Dynamo Č. Budějovice

5:0

(1:0)

25. kolo, 1. Celostátní dorostenecká liga

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Buchlák - Kadlec (K), Novák, Kovernikov, Veniger (60. Matoušek) – Kozel (60. Dostál), Studnička, Trávníček – Houha (60. Kim), Palacios, Ullman.

  • Branky České Budějovice: Šplíchal 2 (1. a 90. min.), Pařízek (70. min.), Talovierov (73.min. z pok. kopu), Pravda (76. min.). Žluté karty České Budějovice: Pravda (85. min.). Žluté karty Dukla: Veniger (5. min.), Kadlec (26. a 54. min.), Trávníček (45. min.). Červené karty Dukla: Kadlec (54. min. po druhé ŽK), Kovernikov (57. min.).
Starší dorostenci Dukly v utkání 25. kola celostátní dorostenecké ligy U19 zavítali do Sportovního centra Mladá, kde sídlí mládežnické celky SK Dynamo České Budějovice. Dukla byla v tabulce před zápasem na 15. místě před Jihlavou jen díky lepšímu skóre. Po odehraném 25. kole se Dukla propadla na poslední místo se ziskem 24 bodů. Domácí českobudějovičtí po tříbodovém zisku zůstávají na třináctém místě tabulky se ziskem 33 bodů, z čehož 25 bodů získali v domácím prostředí. Domácí tým vycházel z rozestavení 4-1-3-2, které nemusel během měnit, protože již v 1. minutě se dostali domácí do vedení po pěkné akci. Domácí sázeli na dlouhé nákopy, které s přehledem pokrývala obrana Dukly, která postupem času získávala na promoklém trávníku půdu pod nohama. Dvojí vyloučení během tří minut krátce před dovršením hodiny hry a následné dočasné vykázání rozhodčím dalšího hráče Dukly kvůli úpravě výstroje umožnilo domácím dostat se v době, kdy Dukla hrála o tři hráče v poli méně, do třígólového vedení, které pak ve zbývajícím čase v dvojnásobné přesilovce využili ke vstřelení dalších branek.

Hodnocení zápasu bude stručné:

Utkání se hrálo v prvním poločase za stálého deště, na mokrém trávníku.

1. min. průnik domácího pravého záložníka Šplíchala po pravém křídle do pokutového území byl zakončen nekompromisně ze 13 metrů do pravého vinglu, 1:0 pro České Budějovice.

5. min. Veniger žlutá karta (za faul)

26. min. Kadlec žlutá karta (za údajnou kritiku rozhodčího "tak už něco pískni")

45. min. Trávníček žlutá karta (za protesty /mávnutí rukou/ po neodpískaném faulu na sebe v pokutovém území Českých Budějovic)

54. min. Kadlec druhá žlutá karta za tudíž ČK (za údajnou kritiku rozhodčího "začni už něco mávat")

57. min. Kovernikov ČK (za faul / vypíchnutí míče ve skluzu zepředu bez zasažení soupeře)

69. min. vykázání stopera Nováka z Dukly, aby si dal výstroj do pořádku (ve skluzu na promočeném trávníku se mu vyhrnuly trenýrky a byly vidět jeho krátké "podtrenýrky")

70. min. domácí proti osmi hráčům Dukly v přečíslení vstřelili druhý gól na 2:0

73. min. pokutový kop ve prospěch domácích, zvýšení na 3:0, po té se vrátil Novák do hry a domácí pokračovali proti devíti hráčům Dukly

76. min. 4:0 pro domácí

90.+6. min. 5:0 pro domácí.

S ohledem na to, že se nemíníme vyjadřovat neslušně, nelze dále k zápasu a výkonu trojice rozhodčích nic uvádět.