clanek-1

U19: Dorostenci získali první body

18.08.2018, 13:15

FK Pardubice

1:1

(0:1)

2. kolo, 1. Celostátní dorostenecká liga

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Svítil - Kadlec (K), Trávníček L., Kovernikov, Veniger - Čermák (83. min. Ferreira), Vácha , Dostál (65. min. Rattay) – Ullman, Bílek (66. min. Kozel), Houha

  • Branky: 53. Pekárek - 13. Bílek.
Ve druhém kole Celostátní dorostenecké ligy U19 zavítali starší dorostenci Dukly do Pardubic. FK Pardubice se umístily v uplynulém ročníku celostátní dorostenecké ligy v první třetině tabulky, když skončily na pátém místě se ziskem 65 bodů z možných 102 bodů. Zápas se odehrál v areálku v městské části Ohrazenice a přinesl zasloužený zisk prvních dvou bodů pro první dorost Dukly Praha .

Oba soupeři se v úvodní desetiminutovce „oťukávali“ a hra se přelévala mezi oběma poktovými územími. Jako první udeřila Dukla ve 13. minutě, když po kombinaci Veniger – Houha – Ullman – Houha zakončoval zprava z 9 metrů Bílek. Domácí naznačili své ambice ve 20. min., když střílený přízemní centr od zabíhajícího pravého obránce Pavlase z pravého křídla proletěl malým vápnem Dukly a nikým netečován skončil v zámezí. Dukla pokračovala v aktivní hře a ve 36. min. skončila prudká střela Ullmana z 11 metrů těsně vedle branky Pardubic. Největší šanci domácích v první půli neproměnil pak ve 40. min. urostlý útočník Špatenka, který po míči za linii obrany Dukly stačil mezi stoperem Dukly a vybíhajícím brankářem Svítilem ze 13 metrů míč na dlouhou nohu nadzdvihnout, ale oblouček skončil naštěstí vedle prázdné branky Dukly. První poločas tak za mírné herní převahy Dukly skončil zaslouženým vedením našeho týmu 1:0.

Po přestávce domácí vystřídali v útoku Sychru urostlým Bourou, který do útoku přinesl důraz a domácí vyrovnali v začátku druhého poločasu hru a častěji nakopávali míče na dvojici útočníků Špatenka – Boura. V 53. minutě po souboji o míč a faulu Dukly zahrával od levé lajny z 30 metrů trestný kop domácí Žahourek do prostoru penalty, kde míč nadzdvihl hlavou domácí defenzivní záložník Gočaltovský a v následné trmě vrmě domácí stoper Pekárek prostřelil bránící hráče Dukly a vyrovnal na 1:1.

V následující pětiminutovce domácí ožili a hned v 57. minutě vytáhl výtečný zákrok brankář Dukly Svítil, který vychytal prudkou střelu útočníka Špatenky ze 3 metrů, hráč se prosadil mezi jinak dobře hrajícími stopery Dukly. Když pak další „gólovku“ neproměnili domácí o minutku později levým záložníkem Žahourkem, jehož prudká střela ze 3 metrů skončila jen půl metru vedle levé tyče, domácí tlak polevil a Dukla opět vyrovnala hru. V 59. min. mohl dostat Duklu do vedení Ullman, ale jeho nebezpečnou přízemní střelu z 16 metrů výtečný domácí brankář Horníček stačil od levé tyče vyrazit na roh. V závěrečné dvacetiminutovce se dostal do dvou dobrých příležitostí střídající agilní Rattay, ale ani v 72. minutě po centrovaném míči z pravé strany, ani v 75. minutě jeho nebezpečné střelecké pokusy gólem neskončily a tak došlo na penalty, které rozhodly o připsání druhého bodu ze zápasu pro Duklu.

Dukla byla v penaltovém rozstřelu úspěšnější v poměru 5:4, úspěšnými exekutory byli Trávníček, Ullman, Houha, Kozel a Veniger. Z domácích exekutorů byl neúspěšný jediný, a to útočník Špatenka, jehož střelu brankář Svítil kryl. Dukla si tak po zásluze odvezla z Pardubic dva body.

Před návštěvou 100 diváků rozhodoval přesně rozhodčí Arnošt.