clanek-1

Dukla podlehla v přípravě 1:3 Aue

07.10.2017, 13:30
Erzgebirgsstadion Aue

FC Erzgebirge Aue

3:1

(1:0)

Přípravná utkání 2017/18

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Haas – Bunjaku, Cacutalua, Hertner, Kempe, Kvesic, Maria, Pepic, Riese (C), Soukou, Strauss Náhradníci: Hartel, Jendrusch, Riuzzuto, Kessler, Wujewitsch

Sestava hosté: Hruška - Kušnír (46. Podaný), Ostojič (46. Holek), Bezpalec, Preisler (46. Douděra) - Miloševič (C), Kozel (46. Brejcha) - Brandner (46. Koreš), Kovaľ (46. Holík), Schranz (46. Vlček) - Holenda (46. Djuranovič)

  • Branky: 19. Bunjaku, 77. Maria, 88. Keßler - 55. Holík. ŽK: 60. Miloševič
I ve druhé reprezentační pauze této sezony se Dukla vydala do Německa, tentokrát jí byl v přátelském utkání soupeřem FC Erzgebirge Aue ze druhé Bundesligy, ve které nyní drží se 13 body 9. místo. Aue nakonec v zápase 3:1 zvítězilo.

První střelu zápasu vyslal ve 4. minutě na bránu Patrik Brandner, brankář našeho soupeře z Aue Daniel Haas ale jeho ránu pohotově vyrazil. O tři minuty později se zaskvěl muž v bráně Dukly Matúš Hruška, když díky výběhu vyrazil prudkou střelu Cebia Soukoua. Ve 12. minutě Dukla po rohovém kopu pěkně kombinovala na polovině soupeře, tomu se ale podařilo balon odkopnout.

V 15. minutě utekl po pravé straně hráč Aue Dennis Kempe, jeho rychlý brejk ale zastavila obrana Dukly. V 18. minutě vystřelil Jan Holenda zblízka, Haas byl opět úspěšný. O minutu později utekl sám po pravé straně Albert Bunjaku, přízemní střelou z úhlu překonal Matúše Hrušku a Aue vedlo 1:0.

Soupeř ve fialovém byl dopředu nebezpečný, ve 25. minutě bránu Dukly ohrozil Michael Maria, Hruška byl ale pozorný. Ve 33. minutě obrana Dukly dvěma důraznými zákroky zabránila vystřelit Cebiu Soukouovi, ten to zkoušel i o minutu později, kdy ho ale vychytal Hruška. Ve 35. minutě Albert Bunjaku vysoko přestřelil.

Ve 38. minutě se Jan Holenda otočil s balonem kousek před velkým vápnem, nahrál Ivanu Schranzovi, jehož pokus vyrazil domácí brankář. Střelu z dálky vyslal na bránu Dukly ve 43. minutě Sebastian Hertner, Matúš Hruška proti ní vytáhl povedený zákrok.

Do druhého poločasu nastoupila Dukla v obměněné sestavě. V 50. minutě musel Matúš Hruška zasahovat proti velké šanci soupeře, opět byl úspěšný. Parádní spolupráce bývalých parťáků ze Zlína Štěpána Koreše a Lukáše Holíka skončila v 55. minutě gólem druhého jmenovaného, který vyrovnal nízkou střelou na 1:1. A o pět minut později skončil jen těsně vedle brány domácích pokus Jakuba Podaného z přímého volného kopu.

V 77. minutě se Aue natlačilo do našeho vápna, tlak proměnilo ve druhý gól, zblízka se trefil Michael Maria.

V 82. minutě Hruška vyrazil další pokus domácích. V 87. minutě se Daniel Hass na druhé straně s obtížemi potýkal s prudkou střelou Lukáše Holíka, o chvíli později se Uroš Djuranovič mezi tři tyče netrefil. Poslední akci zápasu předvedl v 88. minutě Max Keßler z Aue, po samostatném úniku prostřelil Matúše Hrušku a upravil skóre na konečných 3:1.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Hynek: "Utkání nám splnilo spoustu faktorů. Vytížili jsme všechny hráče včetně Maria Holka, který bez komplikací zahrál celý druhý poločas. Soupeř hrál skvěle a stylem, proti kterému se daly vyzkoušet různé prvky ofenzívy i defenzívy. K dobrému pocitu chybělo proměnění příležitostí, hlavně ve druhém poločase. Tam jsme se v nich chovali málo týmově. Bylo to v úseku hry, kde jsme měli převahu a mohli utkání rozhodnout. To jsme promrhali a soupeř nás potrestal. Skvělá příprava, věřím, že vše zužitkujeme."