clanek-1

V přípravném utkání s Lipskem zvítězili domácí

06.10.2016, 18:00
RB Leipzig Trainingszentrum, Cottaweg 7

RasenBallsport Lipsko

3:2

(2:1)

Přípravná utkání 2016/17

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Coltorti (46. Müller) – Strauss, Khedira, Chabot (46. Beiersdorf), Diawusie, Boyd (46. Siebeck), Schmitz, Kaiser (46. Grauschopf), Demme (46. Martinović), Reddemann, Palacios.

Sestava hosté: Hroššo (53. Řepa) – Miloševič, Bezpalec, Vrzal (46. Luong), Kušnír (46. Preisler) – Hanousek, Kovaľ (46. Čajič), Néstor (46. Brejcha) – Juroška (46. Vlček), Brabenec (46. Olayinka), Manzia (46. Vopat).

  • Branky: 14. Kaiser, 27. Khedira, 71. Palacios – 8. Manzia, 77. Vopat.
V pořadí již třetí střetnutí s Lipskem skončilo lépe pro německý celek, který vyhrál 3:2. Brankově se Dukla prosadila dvakrát, první branku zápasu vstřelil v 8. minutě Manzia, tu poslední přidal v 77. minutě Vopat.

Dukla nastoupila do utkání proti RB Lipsko aktivně. V samotném začátku se do příležitosti dostal Manzia, jeho střela ale mířila nad branku. To ale neplatilo v případě jeho druhé střely. V 8. minutě mu poslal pěknou přihrávkou míč Néstor a Bidje Manzia střelou z osy hřiště poslal Duklu do vedení 1:0. Dukla byla více na míči než domácí, kteří naopak hrozili z rychlých protiútoků. Ve 14. minutě vypálil na Hroššovu branku kapitán Dominik Kaiser a nemýlil se. Nebezpečná střela přišla od stejného hráče ve 24. minutě, ale Hroššo si s ní poradil. Bohužel o tři minuty později se domácí radovali podruhé. Rani Khedira zvýšil domácí vedení na 2:1. V poslední patnáctiminutovce měla Dukla dvě šance, nejdříve hlavičkoval Juroška, míč letěl nad branku. Podruhé pálil Néstor těsně vedle.

Do druhého poločasu nastoupily značně omlazené sestavy. Po necelých deseti minutách hry mělo Lipsko dvě příležitosti, nejprve těsně vedle pálil Reddemann, poté postupoval sám na branku Martinovič, kterého nedovoleným zákrokem zastavil Hroššo. Místo vyloučení nechal hlavní rozhodčí brankáře Dukly vystřídat, do brány se tak poprvé postavil Pavel Řepa a uvedl se výborně, nařízený pokutový kop vyrazil. Následovaly dvě velké šance domácích, střely Beierdorfa a Martinoviče brankou neskončily. V 67. minutě našla Čajičova přihrávka Vlčka, domácí brankář si však s jeho střelou poradil a vyrazil ji do bezpečí. O pár minut později si na druhé straně skvěle poradil s bránícími hráči Federico Palacios a navýšil na 3:1. Nebezpečí hrozilo i o pět minut později, kdy odkrytou branku Dukly uchránil před brankou včasným odkopem Luong. Minutu na to Dukla snížila, Vlček posunul míč Vopatovi a ten míč uklidil za záda Müllera. Pět minut před koncem mohla Dukla vyrovnat. Nařízený pokutový kop ale Marek Hanousek neproměnil a tak se na výsledku 3:2 už nic nezměnilo.