clanek-1

Devatenáctka na úvod remizovala. Druhý bod si vystřílel Jablonec.

13.08.2016, 14:30
SA na Šancích, Milánská ul.

FK Dukla Praha

2:3

()

1. kolo, Česká liga dorostu U19 2016/17

FK Jablonec

Sestava domácí: Šťovíček - Douděra, Kosík, Barták, Lauko - Kott, Vyleta, Bělíček (80. Burget) - Janko, Greš (63. Král), Tarasiuk (65. Macháček).

Sestava hosté:

  • Branky: Lauko (Janko), Greš (PK).
Straší dorostence čekal v sobotu ostrý vstup do soutěže. Nastoupil proti nim Jablonec, tým, který ještě loňskou sezonu hrál 1. ligu staršího dorostu. Utkání skončilo remízou 2:2. Penaltový rozstřel byl šťastnější pro tým hostí.

První mistrovské utkání nově tvořeného týmu U19 přineslo spravedlivou remízu. Hosté byli aktivnější v prvním, my ve druhém poločase. Do utkání jsme vstoupili pasivně, byli jsme pomalí v práci s míčem i bez něj a nechávali soupeři prostor ke kombinaci. Logickým vyústěním byl lacino inkasovaný gól. Do poločasu se nám podařilo šťastně vyrovnat. 

Druhý poločas byl z naší strany výrazně lepší, celkově jsme zrychlili hru a tlačili se před bránu. Jen špatně volená řešení či technické provedení nám neumožnilo vstřelit další branku. Do vedení jsme šli z pokutového kopu, bohužel po minutě jsme po sérii chyb v defenzivní fázi inkasovali vyrovnávající gól. Bod navíc za lépe zvládnuté pokutové kopy si poté odvezli hosté.

Hodnocení trenéra:

Trenér Jan Skoupil: "Utkání nám nastínilo, jakým způsobem bude probíhat celá sezóna. Bohužel ne všichni starší hráči podali dobrý výkon, což se na průběhu i výsledku utkání promítlo. Stále se potýkáme s rychlostí hry jako takové, trvá nám, než se popasujeme s rytmem utkání. Věřím, že postupem času a náročností tréninku se posuneme k výkonům, se kterými budeme moci hrát v každém utkání o vítězství. Momentálně jsme schopni hrát kvalitně pouze určité pasáže a vypadáváme z koncentrace a zodpovědnosti. O co se můžeme opřít je charakter a pracovitost."