clanek-1

Domácí dělba bodů s Libercem

15.10.2016, 17:00
Juliska

FK Dukla Praha

0:0

(0:0)

10. kolo, ePojisteni.cz liga 2016/17

FC Slovan Liberec

Sestava domácí: F. Rada – Kušnír, Štetina, Bezpalec, Miloševič – Hanousek (K), Čajič (78. Považanec), Daniel Tetour – Néstor, Beauguel (46. Juroška), Olayinka (68. Preisler).

Sestava hosté: Dúbravka – Coufal, Hovorka, Karafiát, Bartošák – Sýkora (72. Folprecht), Breite – Bartl (83. Marković), Ševčík, Vůch – Baroš (K) (80. Komličenko).


  • ŽK: 65. Štetina – 33. Sýkora, 45. Baroš, 68. Breite.
    Rozhodčí: Zelinka – Pospíšil, Vitner.
  • Diváci: 1631
V příjemném podzimním podvečeru si Dukla rozdělila body s hostujícím Libercem. Ačkoliv utkání nabídlo velké množství šancí, včetně nastřelených břeven na obou stranách, žádná střela se gólově neujala, a tak zápas skončil divácky nepopulárním bezbrankovým výsledkem.

Utkání začalo ve svižném tempu. První příležitostí, jak ohrozit soupeřovu branku, se prezentoval v 8. minutě Néstor, jehož střelu z přímého kopu zablokovala hostující obrana na roh. Hosté se připomněli v 21. minutě. Baroš si naběhl za obranu a pálil k bližší tyči, kde však byl připravený gólman Rada. Hned vzápětí si na opačné straně narazil Néstor s Hanousekem a následná střela prvně jmenovaného proletěla kousek od pravé tyče. Velmi zajímavá část utkání pokračovala obří šancí Hanouska, který hlavičkoval v ideální pozici, ale hostující brankář Dúbravka předvedl parádní zákrok. Domácí fotbalisté měli v této fázi zápasu na svých kopačkách nejednu gólovou šanci. Jediné, co chybělo, byl gól. Obdobně dopadli ve svých příležitostech Beauguel, Tetour i Hanousek. Tlak domácích se s koncem poločasu ještě vystupňoval. Ve 43. minutě tlačil Bezpalec tvrdou střelu ze střední vzdálenosti ke vzdálenější tyči, ale těsně minul.

V úvodu druhého poločasu nastřelil liberecký Breite břevno. Na straně Dukly se Juroška po svém poločasovém příchodu na hřiště pokoušel přehodit vyběhnuvšího Dúbravku. Ke gólové radosti chyběl přibližně půlmetr. Mnoho nechybělo ani střele Marka Hanouska z 69. minuty. Z následného rohového kopu, rozehraného nakrátko, trefil Néstor břevno hostující brány. Třetí šanci na straně domácích v krátkém časovém úseku měl Juroška, ale z úhlu minul. V závěrečných minutách se Slovan dostal k několika pološancím a závarům ve vápně domácích, ale stav utkání se už nezměnil, a tak se oba týmy o body rozdělily rovným dílem.

Hodnocení trenéra:

Jindřich Trpišovský: „Já mám v sobě asi jediné zklamání, a to že nepadly branky.. Takže když už to měla být remíza, tak aspoň 2:2 nebo 3:3, aby to bylo pro lidi ještě více zajímavé. Jinak si myslím, že jsme sledovali zajímavé utkání se spoustou střel a možností na obou stranách, v relativně vysokém tempu Jsem spokojený s výkonem, protože si myslím, že jsme hráli až na prvních dvacet minut, ve velkém tempu a dokázali v něm vydržet až do 90. minuty. Vytvořili jsme si šance, některé skončily na břevně, něco nám tam vytáhl brankář Rada a některé situace jsme špatně vyřešili, viz to přečíslení tři na jednoho v první půli. Vinou takové „impotentnosti“ okolo pokutového území jsme se připravili o lepší výsledek, protože si troufnu říct, že jsme byli o malinko blíž vítězství než domácí. Ale tím to nechci snižovat, protože domácí hráli taky dobře a že celkově bylo utkání rušné a zajímavé.“

Jaroslav Hynek: „Očekávání, které jsem od tohoto zápasu měl, to aktivitou, živostí a počtem šancí splnilo. Myslím si, že prvních dvacet minut jsme byli živější a přesnější v kombinaci. Do poločasu se ale utkání vyrovnalo. Ve druhé půli bylo ke konci vidět, že Liberec má tempo Evropské ligy v noze a nám docházely síly. Na šance to byl remízový zápas, ale aktivnější byl Liberec, kdy nás asi třikrát více zatlačil. Nicméně my to zvládli defenzivně dobře.“