clanek-1

Z Boleslavi se vracíme bez bodu

01.10.2016, 15:30
Adidas Arena

FK Mladá Boleslav

1:0

(0:0)

9. kolo, ePojisteni.cz liga 2016/17

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Diviš – Pauschek, Takács, Da Silva, Fleišman – Mareš, Kúdela (K) – M. Vukadinovič (46. Klobása), Chramosta (55. Magera), Přikryl (73. Matějovský) – Mebrahtu.

Sestava hosté: F. Rada – Kušnír, Štetina, Bezpalec, Miloševič – Hanousek (K), Tetour, Považanec (46. Olayinka) – Juroška (66. Čajič), Beauguel (74. Preisler), Néstor.

  • Branky: 84. Klobása.
    ŽK: 81. Magera – 41. Hanousek, 90+1. Olayinka.
    Rozhodčí: Pavel Julínek – Jan Paták, Jaroslav Kubr.
V utkání proti Mladé Boleslavi byla Dukla aktivnější a vytvořila si dost šancí. Zejména ve druhém poločase ke vstřelení branky nechybělo moc. Bohužel v 84. minutě se trefil boleslavský Klobása a Dukla se tak vrací na Julisku bez bodu.

První střela na bránu v podání Dukly přišla na začátku sedmé minuty. Na závěr dobré kombinace z pravé strany si Néstor ťuknul s Považancem a levou nohou poslal míč těsně nad břevno. O dvě minuty později se Néstor ocitl v další příležitosti. Na Miloševičův centr si naskočil a nůžkami poslal balón na boleslavskou branku, ale i tentokrát ke gólu kousek chybělo. Mladá Boleslav vytáhla zoubky až po deseti minutách hry, ale gólový úspěch jí to nepřineslo. Nejprve nevyužila nařízeného přímého kopu, který rozehrával Mebrahtu - jeho střela i dorážka Silvy byly zblokovány. Nebezpečný centr australského útočníka zase nenašel adresáta. A podobné to bylo s centrem Přikryla, kdy Chramosta promáchl a Vukadinoviče k zakončení nepustil Juroška. Následoval protiútok Dukly, z levé strany centroval do vápna Miloševič, Beauguel na míč nedosáhl a dobře stojící Juroška se k míči nedostal včas. Brankou neskočila ani střela z dálky v podání Považance. Juroškův dobře mířený centr nezvládl zužitkovat Beauguel a míč padl do rukavic brankáře Diviše.

Druhý poločas začal dost podobně jako ten první, obě mužstva se tlačila před branku, ale gól z toho ani na jedné straně nebyl. Nicméně Dukla k němu měla blíž. V 51. minutě zkusil střelu z dálky Tetour, ale Diviš ji zachytil. Olayinka dostal balón za obranu, Diviš ho však včasným zákrokem vychytal. Dobře vypadala akce Dukly, kdy Juroška postupoval sám po pravé straně hřiště a centroval do vápna na Beauguela, ten ale na míč nedosáhl. Jak se blížil závěr zápasu, Dukla přitlačila. Néstor poslal centr na Olayinku, ten po zpracování posunul Čajičovi, který přestřelil. Poté si Preisler navedl míč na střed šestnáctky, odkud vypálil, ke gólu chyběly centimetry. O chvíli později našel Kušnír centrem Preislera, jeho hlavička ale nebyla přesná. V 84. minutě dali domácí gól, Marešův centr našel ve vápně osamoceného Klobásu, který se přesnou hlavičkou překonal gólmana Radu. Utkání tak nakonec skončilo vítězstvím domácích.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Hynek: „Myslím si, že jsme odehráli velmi slušný zápas. Vytvořili jsme si velké množství pološancí, byli jsme aktivnější v pokutovém území než soupeř, ale jenom do vstřelené branky. Do té doby jsme měli blíž k vítězství, ale soupeř využil jedinou svoji vážnou příležitost a nám už nezbýval čas na to, abychom s tím zápasem něco udělali. Těsně před tou brankou jsme tam měli tři příležitosti, kde se to více lámalo pro nás a kde jsme to mohli zvládnout, ale bohužel se tak nestalo a Boleslav to pro sebe rozhodla. Maximální produktivita domácích jim přinesla vítězství. Na krásu se nehraje, je potřeba se taky trefit do brány a v tomto ohledu Boleslav zvítězila zaslouženě.“

Leoš Kalvoda: „Věděli jsme, že nás čeká kvalitní soupeř a to Dukla v plné míře potvrdila. Musím říct, že hlavně v druhém poločase byla v kombinaci a pohybu lepší. My jsme to ubránili i trochu se štěstím a vstřelili jsme šťastný gól, toho si vážím a říkám, dnes to jsou pro nás zlaté body.“